12 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Petkom u prodaji novi broj Vinkovačkog lista

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Danas smo saznali da najsrdačnija bića u Hrvatskoj stanuju, između ostalog, u našem gradu. Potvrdio i Booking.com. Njihovo mjesto rezervirano je i za najnovije izdanje Vinkovačkog lista iz kojeg izdvajamo:

DOBRI DUH VINKOVAČKOG PARKINGA

Dok se lagano sprema za mirovinu, s Dragom Lovrićem nadimka Grom pročešljali smo 19 godina anegdota u radnom stažu kontrolora naplate parkinga, najčešće sitne laži vozača, tko je ljući, žene ili muškarci, po čemu pamti svojih 100 000 krugova i isto toliko kontroliranih vozila, kako se (s)našao u okolnostima spašavanja ljudskog života…

UKORIČEN PUT MALOG HEROJA TINA  

Sada i u knjizi koju je napisala njegova majka Vita Branković. Kada nešto časno želiš, cijeli svemir se uroti da u tome uspiješ. Vita Branković sve svoje osobne poraze i pobjede iznosi bez cenzure u knjizi čiji joj je naslov odredio život, borbu s neizlječivom, urođenom bolešću danas trogodišnjaka koji je usprkos svim prognozama samostalno stao na noge. Još jedna želja se ostvaruje ovoj majci hrabrost – promocija knjige o borbi s bolešću u Gradskoj knjižnici Vinkovci u četvrtak, prijestupnog 29. veljače u 18 sati, uz Svjetski dan rijetkih bolesti. Sav prihod od donacija za knjigu ide za nastavak Tinovog liječenja u Njemačkoj. Svi ste pozvani!

DOM ZDRAVLJA VINKOVCI

Najavljujemo novi tečaj za trudnice i njihove partnere od 28. veljače do 1. ožujka. Donosimo satnicu i broj slobodnih mjesta.

KADA SE RIJEŠITI STARIH UPLATNICA I RAČUNA

Slažemo ih, sortiramo, godinama gomilamo ne znajući hoće li nam i kada zatrebati dokaz da smo nešto platili. Ne daj Bože da netko u blizini upali šibicu. Šalimo se, naravno. Istražili smo koliko dugo koje račune odnosno potvrde o plaćanju trebamo čuvati, kako se prema toj obvezi odnose sugrađani. Nakon ovoga život će biti lakši za ladicu starog papira.


PREDSTAVLJAMO 

Laire Design kreativne i s prstima vješte Antonele Jureta, strastvene zaljubljenice u keramiku. Vaze, šalice, zdjelice, pladnjevi profinjene estetike čine ju sretnom tijekom stvaranja, a duši donose prijeko potreban mir. Upoznajte njenu priču.

A NAGRADU ZA NAJSPORTAŠA GRADA VINKOVACA U 2023. DOBIVA…

Saznat ćemo sutra oko podne, nakon proglašenja najboljih pojedinaca, ekipa i momčadi u vinkovačkom sportu u prošloj godini. Sedam je kategorija, 20 nominiranih sportaša i šest klubova. Čestitke svima, rasadnik smo talenata. Neka pobjede najbolji!

SAN OLIMPIJSKE IGRE U LA-u 

Dvanaestogodišnja Gabrijela Gili u vrhu je hrvatske atletike. Bacačica diska uz trenera Marla Leovca naporne treninge pretvara u izvrsne rezultate, a nitko joj ne može oduzeti san odlaska na Olimpijske igre u Los Angeles 2028. Uporna i vrijedna kakva je na dobrom je putu pretvoriti ga u javu.

DOMAĆI SRAZ ZA MIR U KUĆI

Na rasporedu je s Orijentom u subotu u 15 sati na stadionu HNK Cibalia. Nebeskoplavi pozivaju i traže podršku navijača. Svi na stadion!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno