1 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. travnja 2024.

Plenković: Građani mogu biti sigurni, cijene struje i plina ostat će među najnižima u Europi!

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

“Građani mogu biti sigurni – cijene struje i plina ostat će među najnižima u Europi!”, poručio je sinoć iz Slavonskog Broda s 34. rođendana HDZ-a Brodsko-posavske županije njihov stranački šef i aktualni premjer u utrci za treći uzastopni mandat Andrej Plenković.

Kako je najavio, njegova Vlada priprema novi zaštitni paket kojim će se domaćim kućanstvima ponovno subvencionirati energenti. Eto još jedne uskrsne čestitke iz Vlade.

„Prvu mjeru iz tog paketa, koji ćemo predstaviti ovog mjeseca, već smo donijeli na Vladi u četvrtak. Do kraja ožujka 2025. produžili smo primjenu snižene stope PDV-a od 5 % za isporuku prirodnog plina, ogrjevnog materijala i grijanja iz toplinskih stanica. Mjera je vrijedna 46 milijuna eura. Unatoč svim izazovima s kojima se smo se morali suočiti, ispunjavamo najave iz Programa Sigurna Hrvatska, a mnoga smo obećanja i premašili. Uvijek smo korak ispred političkih konkurenata. Hrvati vide tko je pouzdan, a tko je obmana“, kazao je samopouzdano Plenković okupljenim stranačkim kolegama.


Podsjetimo, subvencije cijene plina za kućanstva i poduzetnike vrijede do kraja ožujka, a prema najavama i idućih godinu dana.

“Što više proturazvojna, retrogradna ljevica nasrće na nas, to smo jači!”, poručili su.

HDZ-ovci su se, inače, kao i ostali pretendenti na sastavljanje nove vlade, razletjeli po terenu. Vikendi su idealni za rođendane i stranačka druženja jer izbori samo što nisu. Prvo ih je premijer i predsjednik stranke obišao u Virovitici, potom u središtu Brodsko-posavske županije. Sudeći prema fotografijama, nije da ih nema, a ondje su u Brodu kolegama čestitali i članovi vukovarsko-srijemskog HDZ-a.

FOTO: ŽO HDZ Brodsko-posavske županije

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno