22 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. srpnja 2024.

Pljusak je najbolja amaterska predstava u Hrvatskoj, Josipa Jurković najbolja sporedna glumica

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr
Predstava “Pljusak”, nastala u koprodukciji retkovačkog Kazališta “Mika Živković” i Gradskog amaterskog kazališta – GAK Županja, pobjednička je predstava 63. Festivala hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama. Najbolja ženska sporedna uloga je ona naše Josipe Jurković alias Stane, Stojanove žene.
FOTO: FB Marko Sabljaković
“Preponosni smo i preuzbuđeni jer pobjednička predstava državnog festivala odlazi u Vukovarsko-srijemsku županiju!!! “PLJUSAK” je osvojio šest nominacija i dvije nagrade: nominacija za najbolju režiju – MARKO SABLJAKOVIĆ, nominacija za najbolju glavnu mušku ulogu – ZDRAVKO ŠINJORI za ulogu Stojana Marića, nominacija za najbolju sporednu mušku ulogu – DORIAN PETRIČEVIĆ za ulogu Cige, nominacija za najbolju sporednu žensku ulogu – JOSIPA JURKOVIĆ za ulogu Stane, žene Stojanove, nominacija za njegovanje kulturne baštine i nominacija za najbolju predstavu državnog festivala. Radujte se s nama jer dali smo sve od sebe zahvaljujući vašoj ljubavi!”, poručili su naši kazalištarci na putu kući sa statuom.
FOTO: FB Marko Sabljaković
Kako Sabljakovića i svaki njegov “pljusak” revno bilježimo na našem portalu novosti.hr., podsjetimo kako je riječ o komediji u tri čina iz 1918. godine hrvatskog književnika Petra Petrovića Pecija. Lika između dva svjetska rata, intriga, preljubi, međuljudski odnosi i interakcija s predznakom ličkog mentaliteta i ličke ikavice, pretpremijeru je imala 14. travnja u Županji u okviru selekcije 20. Smotre kazališnih amatera Vukovarsko-srijemske županije.
Vukovarsko-srijemska županija, dakle, ima najbolju predstavu u konkurenciji njih 20 iz isto toliko županija, a odluka je to stručnog festivalskog povjerenstva u sastavu glumice, redateljice i teatrologinje, dr. sc. Dubravke Crnojević Carić, Ive Srnec Hamer, redateljice i dramske pedagoginje i glumca Eugena Stjepana Višića.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno