-0 C
Vinkovci
Petak, 27. siječnja 2023.

Početak priprema – jedno novo lice u svlačionici, a intenzivno se radi na dovođenju iskusnog stopera

Više od autora

- vl promo-

Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Cibalia je danas na terenima u Lenijama počela brusiti i tempirati formu za početak drugog dijela prvenstva koje je na rasporedu sredinom sljedećeg mjeseca. Dobili su igrači Cibalije plan treninga za uvodni dio priprema koji su odradili samostalno, a koji se sastojao od 10-ak treninga, no od danas je Tomićeva momčad ponovno na okupu i zajedničkim snagama počinju pripreme za nastavak prvenstva. U razgovoru prije same prozivke sa strategom Nebeskoplavih saznali smo kako je zasad najveća želja da svi igrači budu zdravi i da nema većih ozljeda.

Prozivka je bila zakazana za danas u 12,00 sati kada su se u Genscherovoj okupili igrači na koje Petar Tomić može računati. „Imamo punih 5 tjedan za pripreme, a s ovih 10-ak dana uvodnih priprema to je sasvim dovoljno vremena za jedne kvalitetne pripreme. Nadam se i da će vremenske prilike dopustiti jedan normalan i nesmetan rad”, rekao je Petar Tomić i naveo kako je prethodna polusezona bila svojevrsno upoznavanje jer je momčad ljetos bila sastavljena od 70 posto novih igrača. „Sad će biti puno lakše jer su se i sami igrači upoznali, a i sada već dobro znaju moje zahtjeve”, dodao je Tomić.

Cibalia će u sklopu ovogodišnjih priprema odraditi 6 pripremnih utakmica, a protivnici vinkovačkim nogometašima bit će Slaven Belupo (već u nedjelju), Bijelo Brdo, Graničar Županja, Belišće, Osijek II i Vukovar 1991. Na prozivci je osvanulo i jedno novo ime u svlačionici Nebeskoplavih, a riječ je o Luki Kneževiću, mladom 21-godišnjem krilnom napadaču koji je stigao iz Širokog Brijega. „U pregovorima smo s nekoliko iskusnijih stopera, a upravo nam je ta pozicija dosad bila najveći problem. Mladost i neiskustvo u zadnjoj liniji htjeli smo riješiti s ciljanim iskusnim stoperom koji bi mladim igračima pružio potporu. Nadam se kako će do kraja tjedna sve biti riješeno i kako ćemo u svoje redove uspjeti dovesti jednog iskusnog obrambenog igrača koji će podignuti zadnju liniju. Potreban je taj jedan igrač koji će, kad stvari krenu lošije, povući ostatak obrane i izvući ih iz crne rupe”, poručio je trener Cibalije.

Nije htio Tomić dati nikakva predviđanja plasmana na kraju sezone jer, kako kaže, cilj kluba nije imperativ rezultata, nego dugoročna stabilizacija kluba u kojoj će igrači imati redovna primanja, a plaću za studeni su dobili prije Božića tako da to sve ide prema nekakvom svom planu. Tomić ističe kako je u ovoj ligi puno mladosti te da nema velikih razlika među ekipama pa tako Cibalia za drugoplasiranim zaostaje 6 bodova dok je i zona ispadanja za Nebeskoplave udaljena isto toliko bodova. „Moramo odraditi ovu sezonu bez stresa kako ne bi došli u situaciju da nam gori pod petama te da tako ne dođemo u zonu ispadanja. Cilj je privući se sredini ljestvice i dati mladim igračima priliku da se dokažu kako bi napravili jedne dobre temelje za ljeto i sljedeću sezonu”, zaključio je Tomić.

Iz HNK Cibalije poručili su kako Mate Bajić više nije njihov igrač te da su u dogovoru s 25-godišnjim napadačem sporazumno raskinuli ugovor. Određene promjene dogodile su se i u stručnom stožeru vinkovačkog kluba, a novi član je Andrej Kerić, nekadašnji napadač Cibalije, koji će biti pomoćni trener.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno