5 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. ožujka 2024.

Početak priprema – jedno novo lice u svlačionici, a intenzivno se radi na dovođenju iskusnog stopera

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Cibalia je danas na terenima u Lenijama počela brusiti i tempirati formu za početak drugog dijela prvenstva koje je na rasporedu sredinom sljedećeg mjeseca. Dobili su igrači Cibalije plan treninga za uvodni dio priprema koji su odradili samostalno, a koji se sastojao od 10-ak treninga, no od danas je Tomićeva momčad ponovno na okupu i zajedničkim snagama počinju pripreme za nastavak prvenstva. U razgovoru prije same prozivke sa strategom Nebeskoplavih saznali smo kako je zasad najveća želja da svi igrači budu zdravi i da nema većih ozljeda.

Prozivka je bila zakazana za danas u 12,00 sati kada su se u Genscherovoj okupili igrači na koje Petar Tomić može računati. „Imamo punih 5 tjedan za pripreme, a s ovih 10-ak dana uvodnih priprema to je sasvim dovoljno vremena za jedne kvalitetne pripreme. Nadam se i da će vremenske prilike dopustiti jedan normalan i nesmetan rad”, rekao je Petar Tomić i naveo kako je prethodna polusezona bila svojevrsno upoznavanje jer je momčad ljetos bila sastavljena od 70 posto novih igrača. „Sad će biti puno lakše jer su se i sami igrači upoznali, a i sada već dobro znaju moje zahtjeve”, dodao je Tomić.

Cibalia će u sklopu ovogodišnjih priprema odraditi 6 pripremnih utakmica, a protivnici vinkovačkim nogometašima bit će Slaven Belupo (već u nedjelju), Bijelo Brdo, Graničar Županja, Belišće, Osijek II i Vukovar 1991. Na prozivci je osvanulo i jedno novo ime u svlačionici Nebeskoplavih, a riječ je o Luki Kneževiću, mladom 21-godišnjem krilnom napadaču koji je stigao iz Širokog Brijega. „U pregovorima smo s nekoliko iskusnijih stopera, a upravo nam je ta pozicija dosad bila najveći problem. Mladost i neiskustvo u zadnjoj liniji htjeli smo riješiti s ciljanim iskusnim stoperom koji bi mladim igračima pružio potporu. Nadam se kako će do kraja tjedna sve biti riješeno i kako ćemo u svoje redove uspjeti dovesti jednog iskusnog obrambenog igrača koji će podignuti zadnju liniju. Potreban je taj jedan igrač koji će, kad stvari krenu lošije, povući ostatak obrane i izvući ih iz crne rupe”, poručio je trener Cibalije.Nije htio Tomić dati nikakva predviđanja plasmana na kraju sezone jer, kako kaže, cilj kluba nije imperativ rezultata, nego dugoročna stabilizacija kluba u kojoj će igrači imati redovna primanja, a plaću za studeni su dobili prije Božića tako da to sve ide prema nekakvom svom planu. Tomić ističe kako je u ovoj ligi puno mladosti te da nema velikih razlika među ekipama pa tako Cibalia za drugoplasiranim zaostaje 6 bodova dok je i zona ispadanja za Nebeskoplave udaljena isto toliko bodova. „Moramo odraditi ovu sezonu bez stresa kako ne bi došli u situaciju da nam gori pod petama te da tako ne dođemo u zonu ispadanja. Cilj je privući se sredini ljestvice i dati mladim igračima priliku da se dokažu kako bi napravili jedne dobre temelje za ljeto i sljedeću sezonu”, zaključio je Tomić.

Iz HNK Cibalije poručili su kako Mate Bajić više nije njihov igrač te da su u dogovoru s 25-godišnjim napadačem sporazumno raskinuli ugovor. Određene promjene dogodile su se i u stručnom stožeru vinkovačkog kluba, a novi član je Andrej Kerić, nekadašnji napadač Cibalije, koji će biti pomoćni trener.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno