14 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. svibnja 2022.

Početna konferencija projekta GOAL – Jačanje kapaciteta Građanskih Organizacija civilnog društva

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U hotelu Villa Lenije u Vinkovcima danas je održana početna konferencija projekta „Goal – Jačanje kapaciteta Građanskih organizacija civilnog društva Aktivnih u Lokalnim zajednicama za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim potrebama.“

Projekt se provodi u okviru programa OP – Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice. Ukupne je vrijednosti 385.939,67 kuna, a sufinanciran je 100% i to 85% iz Europskog socijalnog fonda i 15% iz državnog proračuna.

Nositelj projekta je MNK VINKOVCI – Učilište Studium, a partneri na projektu su Učilište Studium – ustanova za obrazovanje odraslih, Institut za unaprjeđenje kvalitete života, Sportska udruga građana funkcionalni kružni trening – FCT.

Projekt traje 12 mjeseci, (2.12.2021. – 2.12.2022.), a cilj je doprinijeti jačanju kapaciteta organizacija civilnog društva iz Vukovarsko-srijemske županije za odgovor na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama provedbom sportskih aktivnosti. Projekt, također ima za cilj poticati i motivirati krajnje korisnike, društvenu uključenost, razvoj aktivnog građanstva te kreirati i razvijati individualne potencijale pojedinca.

Ciljna skupina projekta su lokalni OCD-ovi koji sudjeluju u aktivnostima izgradnje kapaciteta relevantnih za svoje područje rada. Krajnji korisnici su članovi i upravljačka struktura udruga, osobe starije životne dobi, nezaposlene osobe ali i šira lokalna zajednica. Projektne aktivnosti su: jačanje kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva, promidžba i vidljivost te upravljanje projektom i administracija.

Ovaj projekt kruna je četverogodišnje suradnje našega kluba i Učilišta Studium. Danas ćemo predstaviti i naš klub i ovaj projekt kroz koji smo dobili našeg prvog zaposlenika u klubu. Naš klub, inače, radi već gotovo 17 godina, imamo velik broj članova među kojima je 50-ak djece u kadetima i juniorima i iza nas je niz uspjeha i u seniorskoj kategoriji i u mlađim kategorijama. Vjerujem kako ćemo kroz ovaj projekt samo rasti”, istaknuo je Miron Veselčić, predsjednik MNK Vinkovci – Učilište Studium.

Učilište Studium kao jedan od partnera na projektu sudjelovalo je i u samom pisanju projekta, a u njegovoj provedbi zaduženo je za programe obrazovanja u okviru projekta, verificirane i neverificirane. Radionice koje će biti provedene u svrhu jačanja su: Radionica financijskog upravljanja, Radionica o zakonodavnim okvirima, Izobrazba za prilagodbu poslovanja uz primjenu IKT-a u poslovanju, Program obrazovanja za upravljanje kriznim situacijama te Edukacija za jačanje kapaciteta OCD-a za unaprjeđenje javne svijesti i aktivnosti zagovaranja i rješavanja potreba ranjivih skupina posebice starijih osoba uslijed kriznih situacija.”, istaknula je Ivana Peranović, voditeljica Odjela za EU projekte Učilišta Studium.

U okviru projekta bit će izrađen i proveden trening u malonogometu s elementima socijalnog uključivanja i poboljšanja psihičkog zdravlja. U ovu aktivnost bit će uključene osobe starije životne dobi, a u provedbi bit će korištena oprema potrebna za organizaciju i provedbu treninga malonogometa, koja će također biti osigurana kroz projekt.

“Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost korisnika MNK Vinkovci – Učilište Studium”

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno