23 C
Vinkovci
Petak, 24. svibnja 2024.

Potpisan ugovor za izvođenje radova na projektu “Sunčani krovovi” u općini Stari Jankovci

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Ovih dana potpisan je ugovor za izvođenje radova na izgradnji fotonaponskih elektrana za proizvodnju solarne energije (sunčani krovovi) u općini Stari Jankovci, objavila je općinska uprava.

Vrijednost radova iznosi 53.070,46 eura, a na području općine Stari Jankovci elektrane će biti postavljene na pet objekata.

Riječ je o upravnoj zgradi Općine Stari Jankovci, te objektima EKO Jankovci d.o.o. Stari Jankovci, DV Krijesnica Jankovci, ŠD Croatia Novi Jankovci i NK Vidor Matijević Srijemske Laze.

Ukupna procijenjena godišnja proizvodnja postavljenih elektrana iz energije sunca iznositi će 61,74 MWh pri čemu će se smanjiti godišnji udio CO2 za 20,38 tona. Instalirani kapacitet za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora u općini Jankovci iznosit će 0,053 MW.


„Uvrstili smo one objekte javne namjene gdje je potrošnja energenata najveća i gdje je fluktuacija ljudi najveća. Očekujemo uštedu između 10 i 15 tisuća eura godišnje, a ta sredstva će sigurno biti utrošena u bolju kvalitetu života naših mještana”, istaknuo je Dragan Sudarević, načelnik općine Stari Jankovci, na početnoj konferenciji projekta “Sunčani krovovi”.

Općina Stari Jankovci, poznato je, dio je projekta „Sunčani krovovi u općini Andrijaševci, Stari Jankovci i Privlaka“ financiranog iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora za razdoblje od 2014. do 2021. godine u okviru provedbe programa “Energija i klimatske promjene”.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 286.190,22 eura s tim da prihvatljivi troškovi iznose 243.261,68 eura.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno