23 C
Vinkovci
Petak, 24. svibnja 2024.

Poziv na savjetovanje za potpore u poljoprivredi

Više od autora

- vl promo-

Ovim Programom potpora male vrijednosti u poljoprivredi i ruralnom razvoju u Vukovarsko-srijemskoj županiji za razdoblje 2023. – 2027. godine propisuju se vrste potpora, opći uvjeti i kriteriji za dodjelu potpora u poljoprivredi u razdoblju od 06. ožujka do 06. travnja 2023. putem Obrasca 2 – Obrazac sudjelovanja u savjetovanju s javnošću.

Glavna svrha ovog savjetovanja i uključivanja svih sudionika jest prikupljanje informacija o interesima, stavovima, prijedlozima i interesima šire javnosti u vezi s navedenim Programom. Od iznimnog je značaja savjetovanje sa zainteresiranom javnošću kako bi pri razvoju ovakvih Programa Vukovarsko-srijemska županija osigurala svoju informiranost o širokom spektru iskustava, različitih pristupa te u obzir uzimala prijedloge šire javnosti na razvoj poljoprivrede.

Financijska sredstva za provedbu Programa unapređenja poljoprivrede i ruralnog područja Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje od 2023. do 2027. godine osiguravat će se za svaku tekuću godinu u Proračunu Vukovarsko-srijemske županije na Razdjelu 008 – Upravni odjel za poljoprivredu.

Temeljem ovog Programa korisnici bespovratnih sredstava iz Proračuna Vukovarsko-srijemske županije su:


poljoprivredna gospodarstva Upisana u Upisnik poljoprivrednika pri Agenciji za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju sa sjedištem i poljoprivrednom proizvodnjom na području Vukovarsko-srijemske županije.

poduzetnici, fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik/registar djelatnosti za koju traže potporu te su nositelji europske oznake kvalitete i/ili županijske robne marke ili, -proizvođačke grupe, organizacije, klasteri registrirane sukladno Zakonu o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda, te organizacije koje su priznate ili su u proceduri priznavanja od strane Ministarstva poljoprivrede.

lokalne akcijske grupe sa područja Vukovarsko-srijemske županije

Popunjeni obrazac s prilogom dostaviti zaključno do 06. travnja 2023. godine na adresu elektroničke pošte: poljoprivreda@vusz.hr; ili na adresu Vukovarsko-srijemske županije, Upravni odjel zapoljoprivredu, Glagoljaška 27, 32 100 Vinkovci (uz naznaku za savjetovanje s javnošću).
Po završetku savjetovanja, svi pristigli doprinosi bit će razmotreni te ili prihvaćeni ili neprihvaćeni, odnosno primljeni na znanje uz obrazloženja koja su sastavni dio Izvješća o savjetovanju s javnošću.
Izvješće će biti objavljeno do 14. travnja 2023. godine na internetskoj stranici Vukovarsko-srijemske županije, na poveznici .
Ukoliko ne želite da Vaši osobni podaci (ime i prezime) budu javno objavljeni, molimo da to jasno istaknete pri slanju obrasca.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno