6.8 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

Predstavljen novi trener Cibalije Darko Jozinović

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Na konferenciji za novinare danas su se predstavili novi trener i pomoćni trener HNK Cibalia Vinkovci, Darko Jozinović i Tomislav Bolarić.

„Mogu samo reći da smo se brzo sve dogovorili i da mi se iznimno svidio pozitivan pristup gospodina Jozinovića”, istaknula je uvodno Dea Lasić, predsjednica Uprave kluba.

„Dolazim u Vinkovce nakon 25 godina kao trener prve ekipe Cibalije i teško je opisati osjećaje koji su sada u meni. Ovo je moj grad, ovo je moj klub, tu su moji počeci, a sada dolazim kao trener prve ekipe i sreća je stvarno neizmjerna”, kazao je Darko Jozinović.

Kroz sve godine otkako nije u Vinkovcima pratio je Cibaliju, pa tako i ovu sezonu.

„Rezultati su takvi kakvi jesu. Netko će ih ocijeniti lošima, netko katastrofalnima, ja ih ocjenjujem kao solidne, koji sigurno mogu biti i puno bolji, i moraju”, kazao je Jozinović.

Prvi potez bit će konsolidacija momčadi u svim segmentima. Do prve utakmice tek su dva treninga i glavni cilj je pokušati otkloniti psihološku napetost koja je prisutna kod igrača iz više razloga, a što se održava na terenu. Četiri poraza zaredom svakako nije zavidna situacija, ali defetizma ne smije biti. Svakog se može pobijediti samo ako si u glavi spreman, poručio je Jozinović uoči prvoga treninga.


„Nikada nisam razmišljao da više ne bih došao u Cibaliju. Kada će se to dogoditi nisam znao, a evo sada se dogodilo”, kazao je Jozinović istaknuvši kako niti u jednom trenutku nije dvojio oko dolaska, a jedino što je tražio bila je potvrda da ima potporu za dolazak od svih relevantnih ljudi, u klubu, u Gradu i među navijačima, a tu je potporu i dobio.

Dolazak u Cibaliju pozitivan je izazov i za pomoćnog trenera Tomislava Bolarića. Iza ovog sportskog djelatnika u nogometu više je od 30 godina iskustva u nekoliko zagrebačkih klubova, a u trenerskoj karijeri prošao je sve kategorije, od najmlađih od najstarijih i od najnižih liga do prve lige.

Niti Bolarić nije dvojio o dolasku u Cibaliju na poziv Jozinovića. „Cibalia je jedna nogometna institucija koja mora biti svjetionik grada Vinkovaca, a i šire u Slavoniji. S obzirom na situaciju u kojoj se sada nalazi došao sam pomoći da zajedno prije svega stabiliziramo momčad, a kasnije, što su i ciljevi kluba, da se uđe i u najviši rang natjecanja”, istaknuo je Bolarić.

Kako se, između ostaloga, moglo čuti, odluku o odabiru Darka Jozinovića donijeli su Uprava i Nadzorni odbor odnosno predsjednik Nadzornog odbora Hrvoje Niče i predsjednica Uprave Dea Lasić.

I dok je pitanje novoga trenera prve momčadi, koji je zamijenio Petra Tomića, riješeno, sportski direktor još uvijek se traži, a tu funkciju i dalje obnaša Krešimir Tomić, koji je u ostavci.

„Klub funkcionira i u takvoj situaciji. Kad radite u Cibaliji vi uvijek morate imati spreman plan A, B i C. Želim zahvaliti kolegama Tomić, i treneru i sportskom direktoru, koji, kada je podnio ostavku, nije rekao mene sada Cibalia više ne zanima nego je korektan i ostao je tu dok se ne nađe zamjena”, istaknula je Dea Lasić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno