3 C
Vinkovci
Utorak, 29. studenoga 2022.

Preko granice s 1,95 promila alkohola

Više od autora

- vl promo-


Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Tijekom vikenda na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće, od čega jedna s ozlijeđenom osobom i tri s materijalnom štetom, izvijestila je policija.

U prometnoj nesreći 8. svibnja oko 2,30 sati u Vinkovcima, u Ulici D.Ž. Karle, 23-godišnji vozač bicikla pod utjecajem alkohola u organizmu (0,75 g/kg) , zbog nepropisnog skretanja izgubio je nadzor nad biciklom i pao na nogostup, pri čemu je lakše ozlijeđen.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se na graničnom prijelazu Tovarnik, u Srijemskim Lazama i Vukovaru.

Tijekom vikenda policijski službenici zatekli su 16 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,95 g/kg zabilježena je kod 44-godišnjeg vozača osobnog automobila, državljanina BiH, na graničnom prijelazu Županja. Ovaj te još četiri vozača isključena su iz cestovnog prometa te smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva

Stacionarne kamere zabilježile su 27 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, najviše na cesti D-55 kod Gradišta.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela.

Rezultati 24-satnog pojačanog nadzora alkohola i opojnih droga u prometu

Za vrijeme ROADPOL-ove ciljane akcije pojačanog nadzora alkohola i opojnih droga u prometu, provedene od 7,00 sati 7. svibnja do 7,00 sati 8. svibnja, kontrolirano je ukupno 168 vozila, a pet vozača zatečeno u vožnji pod utjecajem alkohola.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola od 1,51 g/kg zabilježena je kod 56-godišnjeg vozača osobnog vozila, koji je zatečen 8. svibnja, oko 00,45 sati u Petrovcima, u Ulici Matije Gupca. Vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te protiv njega slijedi optužni prijedlog za počinjenje prekršaja iz čl. 199. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policija podsjeća kako tjedan pojačanog nadzora alkohola i droga u prometu na cestama i dalje traje do 10. svibnja, a ovdje je bila riječ o ciljanoj 24-satnoj akciji istovremeno provedenoj u svim policijskim upravama.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno