23 C
Vinkovci
Petak, 24. svibnja 2024.

Prezimenjaci Juzbašić: Hvala Piletiću na Zaželi u Županji i Bošnjacima

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Tijekom današnjeg posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji, nakon Vinkovaca, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić posjetio je Županju i Bošnjake. U pratnji vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića, župana Damira Dekanića, saborskog zastupnika Nikole Mažara i ostalih kolega, obišao je Centar za socijalnu skrb Županja, izgrađen 1997. godine, tada, rekao je v.d. ravnatelja Centra Saša Užarević, prvu planski rađena zgradu Centra za socijalnu skrb u suverenoj samostalnoj Republici Hrvatskoj. Prilagodili su je osobama s invaliditetom, poboljšali uvjete stručnog rada i pružili korisnicima usluge i pomoć na vrijeme.

“Ovih dana će, nakon puno vremena i truda, Županja dobiti poludnevni boravak za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Centar za pružanje usluga u zajednici sv. Ana otvorit će i u našem gradu poludnevni boravak gdje ćemo dobiti uslugu koja nam je potrebna. Hvala još jednom ministru i državnoj tajnici što smo svi skupa uspjeli napraviti ovako nešto”, poručio je Užarević.

Najvažnije istaknuto je tijekom obilaska, u Vukovarsko-srijemskoj županiji osigurana je provedba na desetke novih projekata Zaželi. Slijedom toga, i u Županji trajat će iduće tri godine.

 „Imamo dovoljno vremena da postignemo da ta usluga postane trajna kako za sve one koji rade, tako i za one o kojima naše domaćice brinu. Ova usluga prepoznata je i na razini Europske unije jer da nije tako ne bi nam osigurali dodatnih 100 milijuna eura”, naglasio je ministar Piletić kojeg je ugostio gradonačelnik Damir Juzbašić.

Podsjetio je kako je resorni ministar omogućio Županjcima čak 2 projekta Zaželi tijekom kojeg će ukupno 60 osoba ostvariti zaposlenje.Na programu Zaželi ministra je pohvalio i načelnik Bošnjaka Andrija Juzbašić jer je osigurao za hvalevrijedan projekt dodatnih 100 milijuna eura.

„Zbog toga su svi u Hrvatskoj prošli na ovom programu koji nije dobar samo za starije korisnike nego i za teško zapošljive žene koje su u Bošnjacima presretne što mogu raditi”, istaknuo je Andrija Juzbašić.

Župan Damir Dekanić iskoristio je priliku i zahvalio se ministru na još jednom dolasku u Vukovarsko-srijemsku županiju, ali i na svim „darovima” koje je donio.

„Iskrene zahvale i siguran sam da u nadolazećem razdoblju, kako je i najavljeno, krećemo rješavati problematiku domova za stare i nemoćne gdje imamo velikih zahtjeva, a male kapacitete. Nadam se kako će se pronaći model i sredstva kako bi se sve potrebe i zahtjevi bili zadovoljeni”, rekao je Dekanić i istaknuo kako su uz pomoć ministarstva isplaćeni dodaci koje su domovi dugovali svojim zaposlenicima i stoga nema razloga za nezadovoljstvo jer se smještajni kapaciteti poboljšavaju, razina usluge se podiže kao i plaća zaposlenika.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno