28 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Prosinac ipak malo lakši uz božićnice za 3000 vinkovačkih umirovljenika

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

U gradskoj upravi danas je započela podjela božićnica za gotovo 3000 vinkovačkih umirovljenika uključujući i korisnike osobne invalidnine. Prvog dana podižu ih naši sugrađani iz Vinkovačkog Novog Sela i Male Bosne, a s obzirom na to da epidemiološke mjere više nisu restriktivne, svi će ih ovog tjedna završno s idućim ponedjeljkom podići u velikoj vijećnici.

Ondje su jutros bile i Marija Stojanović i Matija Cvitković koje će blagdane provesti u krugu obitelji, a svaka pomoć, kažu dobro je došla s obzirom na vremena koja su nas sve skupa snašla.

„Imamo dobrog gradonačelnika, pa nas malo slabije, tjeraju naprijed”, slikovito se izrazila Marija.

„To je sitnica, ali uvijek je bolje išta nego ništa”, dodala je Matija.

Svjestan je toga i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić istaknuvši ovo kao mali znak pažnje i skroman poklon kojim je želja iz gradskog proračuna uljepšati Božić i božićne blagdane sugrađanima s najnižim mirovinama.

Cenzus je 2500 kuna, a programom je obuhvaćeno 2680 umirovljenika i 274 korisnika osobne invalidnine, rekao je. S obzirom na visinu mirovine, iznos božićnice kreće se od 200 do 400 kuna.

„Nadamo se da smo tim iznosima barem malo olakšali troškove u prosincu, u ovo predblagdansko vrijeme. Želja nam je da u nekom budućem vremenu, ne samo povećamo broj onih do kojih ćemo doprijeti nego i sami iznos jer znamo da inflacija i sve što se u ovom trenutku zbiva u ovom trenutku sigurno to zahtjeva tako da već kod samog Uskrsa mogu očekivati određene izmjene”, najavio je Bosančić za uskrsnice u 2023. godini.


Ovim putem svim korisnima programa gradonačelnik je poželio Sretan Božić, da provedu ugodno i u zdravlju ovo adventsko vrijeme.

Podjela božićnica u Velikoj vijećnici Grada Vinkovaca organizirana je svakodnevno od 9 do 15 sati, o čemu su umirovljenici dobili obavijesti na svoje kućne adrese.

Sutra će po svoje umirovljenici sa Slavije i Lapovaca, a svi oni koji nisu u mogućnosti fizički doći po nju, mogu uz svoju osobnu iskaznicu poslati drugu osobu, naravno ako ostvaruju pravo iz ovog programa.

 

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno