26 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 15. srpnja 2024.

Prosvjetni se radnici trebaju kontinuirano stručno usavršavati

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Potrebe nastavnika za cjeloživotnim učenjem u kontekstu obrazovanja za 21. stoljeće naziv je međunarodnog Erasmus+ projekta u kojem je Udruga hrvatskih učitelja razredne nastave „Zvono” jedan od partnera.

Projekt je trajao posljednje dvije godine, a završna konferencija, na kojoj su sudjelovale i tri učiteljice iz Vinkovaca – Marija Banić iz OŠ Tordinci, Katica Konstantinović iz OŠ Nikole Tesle i Marica Jurec iz OŠ Zrinskih Nuštar, organizirana je u prostoru Zavoda za zaštitu prirode Vojvodine u Novom Sadu.

Sudionici su na Konferenciji, osim prikaza tijeka projekta od ideje do realizacije i predstavljanja Priručnika i Platforme za kreiranje politika za cjeloživotno učenje i stručno usavršavanje prosvjetnih radnika, nastalih tijekom projekta, mogli čuti nekoliko izvrsnih predavanja s temama koje govore o važnosti stručnog usavršavanja, ali i važnosti uključivanja prosvjetnih radnika u planiranje politika stručnog usavršavanja.

Zaključeno je kako se prosvjetni radnici trebaju kontinuirano stručno usavršavati kako bi unaprjeđivali svoje kompetencije, ravnatelji i donositelji odluka to im trebaju omogućiti i financirati, a potrebno ih je motivirati kako bi mu pristupili s većim interesom i primjenom u praksi na način da ih se uključi u donošenje odluka o stručnom usavršavanju uz uvažavanje njihovog mišljenja i stručnosti.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno