U središtu parka Lenije, odnosno u dvorištu Glazbene škole Josipa Runjanina, održan je „Koncert pod zvijezdama“. Mnogobrojnu publiku zabavljalo je dvadesetak učenika Tamburaškog orkestra koji su pripremili bogat repertoar podijeljen na dva dijela – „ozbiljni“ i onaj manje ozbiljan.

Na ideju o koncertu na otvorenom došao je Tomislav Majačić, profesor tambure, nakon dugih mjeseci provedenih u zatvorenom, dijelom i na „online“ nastavi. „Jedva smo dočekali da se sve malo smiri i da napokon izađemo van i publici pokažemo što smo sve radili u ovim čudnovatim vremenima. Želim se zahvaliti kolegi Tomislavu koji je bio toliko uporan u svom naumu da se danas ovdje održi koncert. Sam je skoro sve organizirao, a pomoć u realizaciji pružili su mu prijatelji i sama glazbena škola“, rekla je Dinka Peti, ravnateljica Glazbene škole Josipa Runjanina.

„Nakon odrađenog obveznog programa, odlučili smo proslaviti kraj školske godine jednim ležernim koncertom. Moja djeca, kako ih ja zovem, predlagali su mi pjesme koje bi danas mogli izvoditi i tako smo odlučili izaći iz okvira „uštogljenog“ koncerta u svečanim dvoranama. Osim klasika, danas ćemo vam odsvirati i moderne izvedbe i nadam se da ćete uživati u ovom prvom, ali nadam se ne i posljednjem koncertu na otvorenom“, na samom početku pozdravio je publiku sam organizator Tomislav Majačić.

Koncert su započeli izvedbom „Svijet mogućnosti“, nakon čega su publiku počastili tangom, valcerom, bećarcem i čardašem. U drugom su dijelu na svoj način odsvirali poznatu pjesmu „Zar je voljeti grijeh“, „Sva blaga ovog svijeta“, „Con te partiro“ i mnoge druge. Ugođaj nisu mogli pokvariti ni komarci, a oduševljena je publika svaku slijedeću izvedbu nagradila sve jačim aplauzom.