2 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 28. studenoga 2022.

Putuju na Svjetske ljetne igre u Abu Dhabi

Više od autora

- vl promo-


Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem vukovarska Golubica već drugu godinu provodi program “Možemo i mi”, financiran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Cilj provedbe programa je provođenje sportskih aktivnosti za osobe s intelektualnim oštećenjima, njihova socijalizacija i bolja integracija u zajednicu kroz sportske aktivnosti.

Tijekom provedbe programa korisnici Golubice ostvarili su zapažene rezultate na natjecanjima u organizaciji Specijalne olimpijade Hrvatske, a svojim ponašanjem su dokazali da mogu biti primjer drugima. Zahvaljujući tome, odlukom Specijalne olimpijade Hrvatske korisnici Golubice odabrani su za predstavljanje reprezentacije Specijalne olimpijade Hrvatske u natjecanju u bowllingu na Svjetskim ljetnim igrama specijalne olimpijade koje se održavaju u Abu Dhabiju od 08. do 22. ožujka ove godine.

Na natjecanje putuju dvoje natjecatelja u muškoj i u ženskoj kategoriji. Prema službenim podacima, na ovim Svjetskim ljetnim igrama specijalne olimpijade u Abu Dhabiju sudjelovat će osobe s intelektualnim oštećenjima iz 147 zemalja, pa je i sama činjenica da su korisnici Golubice odabrani biti dio nacionalne reprezentacije velik uspjeh kako za korisnike, tako i za sve koji su na bilo koji način sudjelovali u radu s njima sve ove godine.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno