3 C
Vinkovci
Subota, 20. travnja 2024.

Radio Vinkovci: 65 godina obitelji koju na okupu drži povjerenje slušatelja

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Vinkovci, dobro jutrooo! Bez zastoja u eteru, buđenja nad gradom tako u kontinuitetu traju od 5. studenoga 1958. godine kada je prvi puta odaslan signal Radio Vinkovaca.

„Od nas se očekuju prvenstveno lokalne informacije, ali i u skladu sa sloganom Radio koji popravlja dan, puno dobre glazbe. Ocjenjujući petogodišnje razdoblje, Radio Vinkovci ni tehnički, ni produkcijski, ni programski, gotovo pa ne zaostaje za velikim medijima odnosno nakladnicima. Mi smo jedna redakcija, veća obitelj koja funkcionira na dnevnoj bazi uključujući i Vinkovački list odnosno informativni portal novosti.hr,” kaže glavna i odgovorna urednica Marija Gerovac.

Svakodnevno nove sadržaje u eteru stvara triptih voditelja Nataša, Josip i Milan, istovremeno odrađujući produkcijski dio, od marketinških sadržaja do montaže priloga i emisija realizirajući program uživo do 13 sati dnevno odnosno 7000 minuta tjedno.

“Svaki dan novi je izazov i nikada nije dosadno, učim stalno. Najvažnija mi je komunikacija sa slušateljima i u tom smislu želja je razina više, odnos pun povjerenja i njihov glas i infomacija u eteru kako bismo u potpunosti ispunili misiju lokalnog medija. Slušaju nas, po glazbi već prepoznaju šihtu i voditelja jer svi troje smo različiti i svatko unosi neki svoj začin u eter što program čini produktivnijim i zabavnijim. Iako su veliki broj slušatelja preuzele postaje s nacionalnom frekvencijom, naša zadaća je raditi na tome i svakodnevno lokalnim predznakom činiti razliku”, mišljenja je Nataša Veselinović, po diplomi glumica.

Transformacija se događa svakodnevno ovisno o izazovima vremena i digitalizacije, no uloga lokalnog radija nikada nije izgubila na važnosti što potvrđuje jedna od najstarijih radijskih postaja u Hrvatskoj. Izgradivši povjerenje, njen temelji su ljudi i njihova kreacija bez kojih sva tehnika ne bi imala smisla.

“Radio se širi, mijenja, prilagođava novim tehnologijama, famoznim društvenim mrežama, no bez obzira na godine, radio je još uvijek No.1. Informirati, educirati, zabaviti, osnovna je uloga radija. Nedostatak je što nema sliku pa je sva odgovornost na voditelju, njegovoj uvjerljivosti, glasu i interpretaciji načina na koji se informacija prenosi, a njegova prednost je što funkcionira u svim uvjetima. Kada padnu svi sustavi, radio emitira program”, podsjeća Zolja za kolege od milja Zoki.


Radio Vinkovci odgovorno kroji javno mnijenje kroz prvotnu zadaću – prijenos lokalne informacije koja nije dostupna u nacionalnom eteru, a domaćem stanovništvu je značajna. Pokazalo se to i u nedavnom olujnom nevremenu kada je fekvencija 90.2 u svakom trenutku plasirala provjerene informacije, a na brzom biranju bile su žurne službe, Crveni križ, Elektra, Vodovod, gradonačelnici, načelnici, ministar obrane i redom svi odgovorni rado su se javljali uživo u eter s mjesta događaja znajući koliko je važno pravodobno informirati slušatelje o svemu što se događa na terenu, upozoriti, uputiti, ohrabriti.

“Istoga trenutka kada smo mi dobivali i provjerili informaciju, a slušatelji ju čekali u svom automobilu, stizala je k njima iz prve ruke u realnom vremenu”, potvrđuje Milan.

Moć je to koju ima lokalni radio i stoga ne čudi kako je 65 godina Radio Vinkovaca referenca koja ulijeva povjerenje i za idućih barem toliko. I danas kao ravnopravan medij u okviru medijske kuće Novosti, radio proizvodi 7000 minuta programa tjedno, 13 sati dnevno uz tridesetak emisija vlastite produkcije.

„Naravno da može bolje, brže, kreativnije, ali ono što ističemo kao misao vodilju koja nas promovira kao takve je vjerodostojnost i relevantne, provjerene informacije koje kada otvorite portal novosti.hr, na kojem se nalaze online sva tri naša medija, imate informaciju iza koje čvrsto stojimo za što sam sigurna da su se naši čitatelji i slušatelji uvjerili”, zaključuje Gerovac.

Radno i paradno, rođendan slavimo sutra, u ponedjeljak 6. studenog, uz poziv svima da nas posjete na Danu otvorenih vrata Radio Vinkovaca!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno