22 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. srpnja 2024.

Radionicama do osjećaja vrijednosti i pripadnosti

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

U Vinkovcima je već naveliko zavladao božićni ugođaj, adventski vijenac u središnjem gradskom parku sutra će još jednom zasjati, a blagdanska čarolija ušla je i u Centar za rehabilitaciju „Mala Terezija”.

Svoj su prostor odlučili uljepšati ukrasima koji su sami izradili, a čak tridesetak štićenika i djelatnika zasukalo je rukave i uhvatilo se posla. Izrađivali su adventske vijence od šiblja, raznorazne božićne ukrase koji će krasiti njihove stambene jedinice, a spretno su obrađivali stiropor, gumu, papir.

Rukotvorine za njih imaju posebno značenje jer se kroz kreativnost i izrađivanje povećava i samopouzdanje stanara Centra. „Od kada sam došla na mjesto ravnateljice trudimo se održati što više radionica jer svaka od njih donese posebnu radost u njihove živote i pruži im osjećaj vrijednosti i pripadnosti”, rekla je ravnateljica Centra Marija Lukenda dodavši kako je zbog cijele epidemiološke situacije njihovo kretanje u lokalnoj zajednici ograničeno pa su im upravo radionice kao što je ova alternativa kojom povećavaju kvalitetu života svojih štićenika.

Izrađenim ukrasima prigodno su uredili i prostor u kojemu će za blagdan svetog Nikole održati priredbu u sklopu koje će podijeliti poklon pakete, a isto planiraju i za Božić. Ništa to ne bi bilo moguće bez nesebičnih dugogodišnjih donatora među kojima se posebno zahvaljuju Vukovarsko – srijemskoj županiji. „Zahvalila bih se ovom prilikom svim našim dragim prijateljima i suradnicima koji svojim radom, zalaganjem, angažmanom i darivanjem našim štićenicima omogućavaju što ljepši ugođaj, praznike i blagdane”, zahvalila se ravnateljica Lukenda.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno