23 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 15. srpnja 2024.

Sedmo po redu pokladno jahanje u Općini Tordinci zamišljeno kroz 8 postaja

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Konjogojska udruga „Sokol” i Općina Tordinci u nedjelju 4. veljače organizira sedmo po redu pokladno jahanje. Sve je krenulo 2016. godine, međutim kako je dvije godine bila covid kriza, Tordinčanima će ovo biti sedmo, a ne deveto pokladno jahanje.

Novost u ovoj općini je novoosnovana konjogojska udruga „Sokol Tordinci” koja je preuzela na sebe dio organizacije pokladnog jahanja.

„Do prošle godine naši konjogojci, uzgajivači konja i jahači bili su članovi ostalih udruga u okruženju. S obzirom da na području općine imamo zaista puno ljubitelja konja i konjogojstva, vrlo je značajno da su se svi oni udružili u jednu udrugu i moram reći kako je odmah lakše organizirati ovakvu manifestaciju, kad postoji aktivna udruga ovakvog tipa”, rekao je načelnik Općine Tordinci Davor Adžić.

Sve počinje u 11 sati skupom jahača na općinskom trgu, a točno u podne kreće povorka po postajama. Glavni cilj bio je obuhvatiti sve ulice u Tordincima tako da će u svakoj ulici biti po jedna postaja, sveukupno njih 8.

„Ovo je za mog mandata već treće pokladno jahanje i mogu reći, poučen iskustvima iz prethodnih godina, da je zaista odaziv velik i da je našim ljudima i mještanima pokladno jahanje zaista atraktivno. Na svakoj postaji domaćini počaste s raznoraznim slavonskim delicijama, okrjepom, pićem, a sve završava, naravno, po našem dobrom starom običaju večerom na kojoj će biti i tamburaši”, dodao je načelnik Adžić.

Uz Šokačku kraljicu, izbor za najljepše odjevenu djevojku u narodnom ruhu, i Zimsko antinsko spremanje, ovo je jedna od glavnih, sad već tradicionalnih, manifestacija koje su postale svojevrsni brend u Općini Tordinci. Iznimno velik odaziv mještana i ljudi dokaz je da je ova manifestacija važna kako bi se upriličilo malo zabave i razonode prije nego što počne vrijeme „zatišja” iliti korizme.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno