22 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. srpnja 2024.

Severina za kraj Vinkovačkih jeseni

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Vinkovačke jeseni manifestacija su kulturne baštine i tradicije, ali i prikaz tog poznatog slavonskog inata koji opisuje sve prave žitelje Slavonije koji uvijek ističu borbeni duh, ponos, veselu ćud i narodne običaje kakvim se rijetko koji narod može pohvaliti.

Najveću manifestaciju na našem području nikako ne možemo zamisliti bez koncerata koji nam svake godine ponude ono najtraženije i najdostupnije što hrvatska estrada trenutno nudi. Organizacijski odbor Vinkovačkih jeseni pripremio je pet koncerata, a za razliku od prijašnjih godina, svi će se održavati na glavnoj pozornici, pod vedrim nebom.

Prvi dan manifestacije koncert su održali naši poznati županjski rokeri koji su energičnim nastupom na pravi način otvorili „zabavni” dio Jeseni. Opća Opasnost predstavila se svojim najpoznatijim hitovima kao što su Jednom kad noć, Pobjego sam i Pusti me na miru i tako zagrijali sve Vinkovčane, Vinkovčanke i posjetitelje za buduće koncerte.

Nakon njih, u Vinkovce nam je došlo najpoznatije splitsko dijete – Luka Nižetić koji je u sklopu Dječjih Vinkovačkih jeseni koncertom u podne svojim pjesmama razveselio sve male sudionike, ali i ostale koji su se našli na Korzu, a onda je u večernjim satima otpjevao svoje balade, ali i sve novije pjesme brzog ritma na koje publika nije prestajala plesati gotovo dva sata. U istom ritmu, tri dana nakon, nastavila je i grupa Vigor, koja je okupila sve one željne dobre zabave te pjesama romantičnog predznaka pa je tako publika u jedan glas pjevala Da sam ja on, Još fališ i mnoge druge u interpretaciji sjajnog Marija Rotha.

Danas, na sam dan otvorenja, sad već tradicionalno, održava se tamburaški koncert na kojemu nas članovi raznih sastava, prolaskom prstima po žicama tambura, bisernica, kontri i drugih slavonskih instrumenata svakim tonom diraju u dušu. Tu veliku zadaću ove je godine dobilo tri tamburaška sastava – Dike, Slavonski dukati i Slavonske lole.

U nedjelju, kao šećer na kraju, nastupit će Severina, a nakon njenog ćemo koncerta za uno momento usporit’ tempo jer, nažalost, njime su službeno gotove 56. Vinkovačke jeseni.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno