25 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

Sigurnost građanima Plenkovićeva Vlada jamči brojkama

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Na svojoj današnjoj sjednici Vlada je usvojila novi, 6. po redu paket pomoći građanima.

Dva su cilja: zadržavanje niske cijene energije i doprinos smanjenju inflacije, poručio je premijer Andrej Plenković.

“Paket je težak 503 milijuna eura od kojih je 370 milijuna usmjereno za daljnje subvencioniranje energenata kućanstvima, gospodarstvu, lokalnim jedinicama, školama, vrtićima, domovima, župama… Cijene plina i električne energije ostaju iste, nepromijenjene, sve do 30. rujna. I dalje vodimo računa o potrošačkoj košarici, cijene ostaju ograničene i za 30 prehrambenih i higijenskih proizvoda. Ni tu nema promjena. Nastavit ćemo limitirati i cijene goriva. Radi ublaživanja posljedica rasta troškova života idemo i s novim, 8. krugom novčanih pomoći u ovim globalnim krizama, od čega se za umirovljenike izdvaja 78,6 milijuna eura”, najavljuje Plenković.


Na Markovu trgu istovremeno, nakon nepune četiri godine rada, raspušten je 10. saziv Hrvatskog sabora. Odluku o tome donio je jednoglasno sa 143 glasa za raspuštanje.

“Želim vam puno sreće, možete se raspustiti koliko god želite”, rekao je zastupnicima predsjedavajući Gordan Jandroković.

Raspuštanje Sabora konstituiranog 22. srpnja 2020., predložili su klubovi saborske većine, samo petnaestak dana nakon što su odbili oporbeni prijedlog o raspuštanju.

Na potezu je sada predsjednik Republike Zoran Milanović koji će odrediti točan dan, u travnju ili svibnju, kada će hrvatski građani birati novi saziv.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno