Skrivio dvije prometne nesreće pa odbio test na alkohol i drogu

1291

Iz PU vukovarsko – srijemske obavještavaju kako je jučer, oko 5,50 sati u Ulici bana Jelačića u Nuštru 27-godišnjak je, upravljajući osobnim automobilom belomanastirskih registracijskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine, udario u stražnji dio osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka koji je 31-godišnjak prethodno zaustavio neposredno ispred raskrižja s ulicom Križnog puta radi crvenog svjetla na uređaju za davanje svjetlosnih prometnih znakova. Nakon nekoliko minuta 27-godišnjak napušta mjesto ove prometne nesreće i u ulici Križnog puta započinje pretjecanje traktora osječkih registracijskih oznaka koji je skretao ulijevo na prilazni kolnik obiteljske kuće te pritom udara u stražnji dio traktora kojim je upravljao 52-godišnjak.

U OŽB Vinkovci utvrđeno je da su oba vozača osobnih automobila lakše ozlijeđeni, 30-godišnji suvozač u osobnom automobilu teže ozlijeđen, dok vozač traktora nije ozlijeđen.

27-godišnji vozač odbio je ispitivanje prisutnosti alkohola i droga u organizmu, ali su mu krv i urin radi analize izuzeti u OŽB Vinkovci, dok kod druga dva vozača ispitivanjem nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu, o čemu su sačinjeni zapisnici.

Nadležnom državnom odvjetništvu slijedi kaznena prijava protiv 27-godišnjaka zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.