24 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 4. srpnja 2022.

Sova kup 2022: Orionovcima 22 odličja, plivači VPK okitili se s 43 medalje

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U spomen na Zlatka Markasovića – Sovu, dugogodišnjeg predsjednika i trenera Vinkovačkog plivačkog kluba, po šesti put je na gradskim bazenima održano međunarodno natjecanje Sova kup.

Plivalo se u svim disciplinama, a prvi put je natjecanje organizirano samo za mlađe uzraste, odnosno za kadete. Posljedica je to pandemije koronavirusa, no s obzirom na to kako se posljednje dvije godine Sova uopće nije održala, razloga za nezadovoljstvo nema.

Ivan Kalinić, organizator i predsjednik Vinkovačkog plivačkog kluba, rekao nam je kako na natjecanju sudjeluje ukupno 10 klubova – pet iz Hrvatske i pet iz Srbije i nešto više od 100 plivača. Sve discipline bile su na 50 metara, osim jedne, one počasne za Zlatka Markasovića, za koju se moralo potegnuti 100 metara.

Na natjecanju su sudjelovala i oba vinkovačka kluba – domaćin Vinkovački plivački klub te Plivački klub Orion. Uspjeh nije izostao. Plivači Oriona zaradili su sedam zlatnih medalja, 11 srebrnih te četiri brončane, dok su plivački VPK-a uspjeli oko vrata staviti 14 zlata, 11 srebra i 18 bronci.

Berbu medalja među Orionovcima ovoga puta imale su više djevojčice, a ukupno su osvojili 22 odličja. Eva Jurčević okitila se s pet zlata i to u disciplinama 50m leđno, 50m leptir, 100m mješovito, 50m slobodno te 4x50m slobodno štafeta, disciplina B, uz Barbaru Jerkić, Saru Kosijer i Unu Videković. Sara Kosijer bila je najbolja u 50m prsno, dok su dječaci – Filip Pavković, Tomislav Kosijer, Ante Kraljević i Jona Renić Oršolić na najviše postolje stali u 4x50m slobodno štafeta D.

Čak 43 medalje osvojili su plivači Vinkovačkog plivačkog kluba. Tomo Petrinić okitio se sa šest zlatnih medalja u sljedećim disciplinama: 100m leđno, 100m leptir, 100m prsno, 200m mješovito, 100m slobodno te A 4x50m slobodno štafeta, zajedno s Gabrielom Petričevićem, Jakovom Božićem i Markom Polešćukom. Uz ovu, Polešćuku je zlato pripalo i u 100m leđno, 200m mješovito i 100m slobodno. Bruno Čorić najbolji je bio u disciplini 50m leđno, a Nika Cajner u 100m prsno.

Zlato su vinkovački plivači osvojili i u još tri štafete:

C 4x50m slobodno štafeta – Petra Komljen, Katja Kršul, Barbara Brkić, Gabrijela Rohalj

D 4x50m slobodno štafeta – Hana Mikić, Lota Tolušić, Rajna Parmaković, Tena Vrselja

B 4x50m slobodno štafeta – Adrian Starčević, Matko Božičević, Vito Josip Savić, Noa Martinović

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno