33 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 4. srpnja 2022.

Josip Salopek: Sretni smo, ali mogli smo više da nas je pomazila sreća

Više od autora

- vl promo-


Rukometna državna završnica za mlađe kategorije još uvijek traje, trenutno je u tijeku nadmetanje dječaka do 15 godina. RK Ivan nakon što je u kategoriji U13 zauzeo sjajno 3. mjesto sada neće ostvariti niti približno dobar rezultat.

U skupini su Mikanovčani u četiri ogleda upisali svega jednu pobjedu što je dovoljno samo za razigravanje od 13. – 16. pozicije. Podsjetimo kako je Ivan u U13 imao i tri najbolja igrača u najboljoj sedmorci prvenstva – Patrik Puškarić (najbolji lijevi vanjski), Lovrin Sušac (najbolji srednji vanjski) i Fran Lovrić (najbolji vratar). No, nastupima na završnici nije kraj jer u Poreču će, početkom lipnja, nastupiti u mikanovačka U11 momčad. Svoje dojmove o ostvarenom uspjehu, ali i radu kluba podijelio je Josip Salpoek, tajnik i pomoćni trener kluba.

„Dojam je odličan. Sretni smo i mislim da smo mogli više da smo imali samo malo više sreće u polufinalu, ali svakako smo zadovoljni s trećim mjestom. Trojica dječaka su izabrana u najbolju sedmorku glasovima trenera koji su na završnici gledali sve utakmice”, rekao je Salopek. Dodaje kako su se nadali dobrom rezultati, ali da nisu mogli očekivati ovako visoki plasman jer se do sada nisu susretali s momčadima s juga i zapada.

Kakva je konkurencija i gdje je regija istok u odnosu na ostatak Hrvatske pojasnio je tajnik kluba.

„Mislili smo da je naša regija slabija, ali je ovo prvenstvo pokazalo da to nije tako i da rukomet kod nas ne zaostaje spram ostatka Hrvatske jer od 20 momčadi bili smo 3., Osijek je bio 7., a Virovitica i Nova Gradiška su osvojili 13. i 14. mjesto. Središnjica je puno bolji rukomet iz razloga što ima puno veći izbor i bazen igrača gdje se može napraviti kvalitetna selekcija, dok kod nas dijete koje dođe u rukomet od njega pravimo igrača”, navodi Salopek.

Rukometni klub Ivan na posljednjoj završnici, koja se igrala 2019. godine zbog koronavirusa, plasirao se na 6. mjesto, stoga je bronca veliki iskorak, pogotovo kada uzmemo u obzir da je klub osnovan 2017. godine. U klubu trenira ukupno 70 djece, a uz ranije spomenute kategorije tu je još i U17.

„Naš predsjednik, nažalost pokojni, radio je s djecom u Rukometnom klubu Mikanovci i onda se okupilo dosta djece i zatim smo dobili ideju da oformimo klub koji će raditi isključivo s djecom. Krenuli smo s 20 dječaka, a s brojem djece povećavali smo i broj trenera, tako da sada imamo jako kvalitetan trenerski kadar. Svaka kategorija ima svoga trenera, imamo i trenera vratara, pomoćnog trenera koji mijenja ostale, znači posložili smo dobru priču. Uz ranije navedene kategorije imamo i kategoriju mini rukomet u kojoj imamo 22 dječaka 2012. godište i mlađi. U njih polažemo velike nade, imaju kvalitetnog trenera, dobre uvjete za rad i oni su nam nada da kroz nekoliko godina postižu ovako dobre rezultate”, otkrio je Salopek kako je nastala ideja za osnivanjem kluba koji će svoj radi bazirati na mlađim uzrastima.

Za mlade mikanovačke rukometaše neće biti puno odmora. U treningu će biti gotovo cijelo ljeto, a u planu su mnogi turnir diljem Slavonije, ali i Hrvatske, dok je početak priprema za novu sezonu zakazan za kolovoz.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno