U Ivankovu je protekloga vikenda održano Prvenstvo Hrvatske u karateu u borbama za mlađe uzraste. Na natjecanju nastupilo je 515 natjecatelja iz 77 klubova iz svih dijelova RH. Prvenstvo je otvorio načelnik općine Ivankovo Marko Miličević, drugoga dana, u nedjelju, 14. travnja natjecanju se pridružio i predsjednik HKS-a Davor Cipek.

KK „Max“ Ivankovo na natjecanje je prijavio 13 natjecatelja koji su osvojili ukupno 3 odličja – 1 srebro i 2 bronce. Osim toga, u jakoj konkurenciji osvojena su i 2 sedma mjesta. Srebro je osvojila Lana Kockerević koje je finale izgubila zbog prednosti prvog boda (prvi bod u meču osvojila je protivnica), a krajnji rezultat bio je 4:4. Broncu su osvojili: Petra Dogan i Luka Požega. Petra Dogan polufinalnu borbu tijesno je izgubila s rezultatom 8:7 iako je u pojedinim trenucima i vodila. Luka Požega ima je jednu od najtežih kategorija jer je u njegovoj kategoriji bilo 30 natjecatelja.

Iako se radi o mladom klubu i postoje tek 5,5 godina uspjeli su organizirati 3trivelika natjecanja. Prvenstvo Slavonije i Baranje 2016. godine, Prvenstvo Hrvatske u karateu u borbama za mlađe uzraste 2017. godine te isto prvenstvo i ove godine.

“Zahvaljujući upornošću, radu, odricanju i ljubavlju prema sporta vodstva kluba kvalitetnim radom unijeli smo potrebno osvježenje na karate sceni kako Slavonije i Baranje, tako i cijele Hrvatske. Kao dokaz da smo uspješno ostvarili ono što se od nas očekivalo uslijedile su brojne pozitivne kritike, među kojima posebno ističemo zahvalu predsjednika HKS-a Davora Cipeka.”, rekao je Adam Tisucki, predsjednik kluba.

Izvršni odbor KK „Max“ Ivankovo zahvaljuje se generalnom pokrovitelju Općini Ivankovo, roditeljima koji su pomogli da se natjecanje odradi na vrlo visokom nivou. Osim toga, zahvaljuju se i sportskim prijateljima koji su im bili potpora da se ovo natjecanje održi u Ivankovu.