30 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Stanari Pikovog naselja napokon dobili gradsku vodu

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Četrdesetak stanovnika Industrijske ulice, Vinkovčanima poznatije kao Pikovo naselje, napokon je dobilo gradsku vodu. Danas im je u poštanske sandučiće stigla službena obavijest iz Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije o podnošenju zahtjeva za priključak.

Među njima i Anici Svetić koja sa suprugom čeka svoj vodomjer više desetljeća. Kako imaju mala primanja mogućnost plaćanja na rate itekako će biti od pomoći.

„Mi jesmo stari, 77 godina smo oboje. Dida je zadovoljan, konačno smo dočekali vodu. Kako bude bit će, djeca su tu, pomažu koliko mogu. Svaka čast Bosančiću”, kaže umirovljenica.

Šezdesetih godina prošlog stoljeća nastalo je ovo naselje planski građeno za radnike vinkovačkog PIK-a. Odvodnja ondje postoji. Do sada su pitku vodu bez naplate crpili iz za njih osiguranog bunara koji će biti isključen kada se posljednji stanar priključi na gradski vodovod.


„Ja ću se priključiti, za mene nije problem, no za ostale je. Žena i ja smo u mirovini, sin radi i za mene nije problem. Konačno smo dočekali. Žao mi je ovih starijih ljudi, sve samci, odakle da plate?”, rekao je starosjedilac Industrijske ulice Branko Predovan.

No, ni zato ne trebaju brinuti jer im je Vinkovački vodovod osigurao mogućnost plaćanja na 12 rata. Potrebno je samo javiti im se za priključak, potpisati ugovor i prema želji odnosno mogućnostima dogovoriti si način plaćanja ukupnog iznosa od 850 eura.

„Važno je da se ljudima izašlo u susret, da svi imaju jednake uvjete plaćanja na rate što je mjesečno puno lakše podnijeti starima s malim mirovinama”, kaže susjed Perić.

Od završnih radova najavljeno je skoro asfaltiranje Industrijske što će značiti i konačno uređenu ulicu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno