Uz Hrvatske suvereniste, Most i Hrvatsku konzervativnu stranku, nezavisnu kandidaturu Nikole Kajkića za vukovarsko-srijemskog župana u Vinkovcima je danas podržala i Stranka umirovljenika Vukovarsko-srijemske županije, navodi se u priopćenju za medije.

“U Vukovarsko-srijemskoj županiji jako je puno umirovljenika s malim mirovinama i vrijeme da se netko počne sustavno brinuti o nama umirovljenicima, a mi vjerujemo da Nikola Kajkić prava osoba za to”, kazala je u ime SU-a Ljiljana Balaš.

Kandidat za župana obećao je umirovljenicima poseban status. “Kada osvojimo vlast rebalansima proračuna ćemo ispuniti i ono što smo umirovljenicima obećali. Uštedom kroz administraciju određene lihvarske ugovore u javnoj nabavi, 32 milijuna kuna, ćemo osigurati i prenamijeniti za naše umirovljenika. Drugi korak je gradnja novih staračkih domova”, najavljuje Kajkić.

Mladima koji su napustili zemlju poručio je da počnu pakirati kofere i planirati povratak jer novca, kako je kazao ima, samo ga treba pametno preraspodijeliti.