6 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. ožujka 2024.

Sveti Nikola – Dan Mjesnog odbora Zagrebački blok

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Blagdan Sv. Nikole crkveni je god župe i Dan mjesnog odbora Zagrebački blok. Ove godine, iz svima poznatih razloga, izostat će dosadašnja svečana sjednica i druženje s građanima, no prilika je to za podvući crtu ostvarenog u godini na izmaku.

Živahno vinkovačko naselje nastoji svoje tekuće probleme rješavati brzo i učinkovito. Suradnja s građanima ključna je u otklanjaju problema koji se pojavljuju na dnevnoj razini. Uglavnom su komunalnog karaktera, kaže predsjednik IX. Mjesnog odbora Marko Antolović koji naglašava da, usprkos poteškoćama i brojnim ograničenjima koji su paralizirali svakodnevicu, radovi nisu izostali.

Najvećim zahvatima u Zagrebačkom bloku navodi provedbu projekta Aglomeracije na području ovog dijela grada, sanaciju Zvonarske ulice, kao i radove na kanalizaciji, javnoj rasvjeti, uređenju dječjih igrališta. To je žila kucavica svakog naselja pa tako i vinkovačkog Zagrebačkog bloka. Posebno uspješnom ocjenjuje suradnju s gradskom upravom i gradonačelnikom Ivanom Bosančićem.

“Posljednja u nizu tribina za građane, održana u listopadu, pokazala se ponovno sjajnom prilikom za sve koji svoje upite žele izravno postaviti gradonačelniku odnosno gradskim službama. Ljudi vole taj oblik neposredne komunikacije kako bi ono što ih zanima saznali iz prve ruke. Pratimo sve što se događa u naselju i tu smo kako bismo zajedno riješili sve probleme,” govori predsjednik mjesnog odbora.Društvenu komponentu smatra iznimno važnom posebice kada je riječ o kreiranju sadržaja za stanovnike naselja, njihovom okupljanju i pomoći najpotrebitijima. U tom smislu, Antolović ističe aktivnosti koje, u prostorijama mjesnog odbora, redovito provode brojne Udruge. Jedna od najaktivnijih su Veteranke Domovinskog rata koje kroz svoje programe i projekte čine sve kako bi integrirale u društvo braniteljsku populaciju. Program “Zaželi” olakšava svakodnevicu starijima, patronažna sestra je dostupna stanarima u potrebi. Nabrojano podiže kvalitetu života u vinkovačkom Zagrebačkom bloku, naglašava njihov predstavnik.

Za iduću godinu nada se da će biti bolja od ove u epidemiološkom smislu te će život vratiti u normalan tijek. Najavljuje nastavak radova na Aglomeraciji, ali i više humanitarnog rada i pomoći najugroženijim obiteljima.

“Želimo više povesti računa o našim susjedima, prijateljima, poznanicima, ljudima koji su tu oko nas, a možda žive na rubu egzistencije ili trebaju neku drugu podršku. Vjerujem da ćemo zajedničkim angažmanom doprinijeti da se brigom jednih za druge svi osjećamo bolje u našem Bloku”, zaključuje.

Uz čestitke u povodu Dana mjesnog odbora, Antolović ulogu ove najmanje administrativne gradske jedinice, kao svojevrsnog prenositelja informacije prema gradskim ocima, smatra ispunjenom te poziva sugrađane da se i dalje javljaju s upitima, sugestijama i prijedlozima kako bi zajedno učinili Zagrebački blok naseljem još ugodnijim za življenje.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno