Kontaktirajte nas

Aktualno

Sveti Nikola – Dan Mjesnog odbora Zagrebački blok

Objavljeno

-

Blagdan Sv. Nikole crkveni je god župe i Dan mjesnog odbora Zagrebački blok. Ove godine, iz svima poznatih razloga, izostat će dosadašnja svečana sjednica i druženje s građanima, no prilika je to za podvući crtu ostvarenog u godini na izmaku.

Živahno vinkovačko naselje nastoji svoje tekuće probleme rješavati brzo i učinkovito. Suradnja s građanima ključna je u otklanjaju problema koji se pojavljuju na dnevnoj razini. Uglavnom su komunalnog karaktera, kaže predsjednik IX. Mjesnog odbora Marko Antolović koji naglašava da, usprkos poteškoćama i brojnim ograničenjima koji su paralizirali svakodnevicu, radovi nisu izostali.

Najvećim zahvatima u Zagrebačkom bloku navodi provedbu projekta Aglomeracije na području ovog dijela grada, sanaciju Zvonarske ulice, kao i radove na kanalizaciji, javnoj rasvjeti, uređenju dječjih igrališta. To je žila kucavica svakog naselja pa tako i vinkovačkog Zagrebačkog bloka. Posebno uspješnom ocjenjuje suradnju s gradskom upravom i gradonačelnikom Ivanom Bosančićem.

“Posljednja u nizu tribina za građane, održana u listopadu, pokazala se ponovno sjajnom prilikom za sve koji svoje upite žele izravno postaviti gradonačelniku odnosno gradskim službama. Ljudi vole taj oblik neposredne komunikacije kako bi ono što ih zanima saznali iz prve ruke. Pratimo sve što se događa u naselju i tu smo kako bismo zajedno riješili sve probleme,” govori predsjednik mjesnog odbora.

Društvenu komponentu smatra iznimno važnom posebice kada je riječ o kreiranju sadržaja za stanovnike naselja, njihovom okupljanju i pomoći najpotrebitijima. U tom smislu, Antolović ističe aktivnosti koje, u prostorijama mjesnog odbora, redovito provode brojne Udruge. Jedna od najaktivnijih su Veteranke Domovinskog rata koje kroz svoje programe i projekte čine sve kako bi integrirale u društvo braniteljsku populaciju. Program “Zaželi” olakšava svakodnevicu starijima, patronažna sestra je dostupna stanarima u potrebi. Nabrojano podiže kvalitetu života u vinkovačkom Zagrebačkom bloku, naglašava njihov predstavnik.

Za iduću godinu nada se da će biti bolja od ove u epidemiološkom smislu te će život vratiti u normalan tijek. Najavljuje nastavak radova na Aglomeraciji, ali i više humanitarnog rada i pomoći najugroženijim obiteljima.

“Želimo više povesti računa o našim susjedima, prijateljima, poznanicima, ljudima koji su tu oko nas, a možda žive na rubu egzistencije ili trebaju neku drugu podršku. Vjerujem da ćemo zajedničkim angažmanom doprinijeti da se brigom jednih za druge svi osjećamo bolje u našem Bloku”, zaključuje.

Uz čestitke u povodu Dana mjesnog odbora, Antolović ulogu ove najmanje administrativne gradske jedinice, kao svojevrsnog prenositelja informacije prema gradskim ocima, smatra ispunjenom te poziva sugrađane da se i dalje javljaju s upitima, sugestijama i prijedlozima kako bi zajedno učinili Zagrebački blok naseljem još ugodnijim za življenje.

Aktualno

Plan objave natječaja iz Programa ruralnog razvoja do kraja 2021. godine

Objavljeno

-

Napisao/la

    68 pregleda

Do kraja 2021. godine Ministarstvo poljoprivrede nastavlja s dodjelom bespovratnih sredstava iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., čiji je glavni cilj povećanje konkurentnosti poljoprivrednih proizvođača. Poseban naglasak stavit će se na osiguravanje samodostatnosti odnosno primarnu poljoprivrednu proizvodnju, prvenstveno kroz ulaganja u modernizaciju proizvodnih kapaciteta i povećanje proizvodnje. Dio osiguranih sredstava usmjerit će se i na šumarski sektor te sprječavanje daljnje depopulacije ruralnih područja.

S ciljem smanjenja iseljavanja iz ruralnih područja, zadržavanja postojećih te stvaranja novih radnih mjesta osiguran je iznos od 260 milijuna kuna za mlade poljoprivrednike i mala poljoprivredna gospodarstva, dok je za povećanje broja samoodrživih poljoprivrednih gospodarstava osiguravano 140 milijuna kuna za korištenje obnovljivih izvora energije, kao jednog od prioriteta Ministarstva poljoprivrede.

Dodatna sredstva od 200 milijuna kuna usmjerit će se za ulaganja u tovilišta za svinje kao nadogradnja već objavljenog natječaja za reprocentre iz 2020. godine. Uz ovaj natječaj korisnicima će biti na raspolaganju i sredstva za „Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš“. U pripremi je i natječaj za izgradnju modernih skladišnih kapaciteta za žitarice i uljarice kao odgovor na poremećaje cijena u sektoru ratarstva. Raspoloživa sredstva za ovaj natječaj iznose 150 milijuna kuna.

Osim ulaganja u poljoprivredu, naglasak će se stavit i na ulaganja u šumarski sektor, na povećanje učinkovitosti, okolišne prihvatljivosti, ergonomije i radnih procesa u predindustrijskoj preradi drva kroz modernizaciju postojećih i uvođenje učinkovitih i okolišno pogodnih tehnologija, strojeva, alata i opreme za što je osigurano 147 milijuna kuna.

Dodatna sredstva za obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala na raspolaganju su korisnicima kojima su prirodne nepogode uništile njihov proizvodni potencijal, ali i onima koji su pretrpjeli znatnije štete uslijed bolesti koje su zahvatile određene poljoprivredne kulture.

Uz navedeno, poseban naglasak stavit će se i na ulaganja u digitalne tehnologije koje će se financirati sredstvima instrumenta Europske unije za oporavak od  krize uzrokovane širenjem bolesti COVID-19 (EURI sredstva). EURI sredstvima u planu je do kraja 2021. godine (su)financirati projekte u vrijednosti od 651 milijun kuna.

Indikativni plan objave natječaja do kraja 2021. nalazi se na poveznici.

Nastavi čitati

Aktualno

61-godišnjak smrtno stradao u prometnoj nesreći

Objavljeno

-

Napisao/la

    1276 pregleda

Danas u 16,40 sati na cesti između Vrbanje i Otoka dogodila se prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom.

61-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom županjskih registracijskih oznaka iz Vrbanje u smjeru Otoka te je uslijed neprilagođene brzine, osobinama i stanju ceste izgubio nadzor nad vozilom, zbog čega je došlo do prevrtanja i slijetanja vozila u odvodni kanal prometne ceste.

Vozač je preminuo na mjestu događaja, dok je u vozilu bila 46-godišnja suvozačica koja je prevezena u OŽB Vinkovci radi pružanja liječničke pomoći.

Na mjestu događaja očevidom uz policiju vodi državna odvjetnica.

Nastavi čitati

Aktualno

Nove medalje i pripreme za državno natjecanje te 1. KUP DVD-a Nuštar

Objavljeno

-

Napisao/la

    157 pregleda

DVD Nuštar nastupio je na 21. Memorijalom kupu “Franjo Divić” u organizaciji DVD Beravci. Mladež ženska odradila je odličnu vježbu te zauzela 1. mjesto i tako uspješno završila natjecateljsku sezonu. Mladež muška zauzela je visoko 3. mjesto.

U DVD-u Nuštar, inače, pripremaju se za sudjelovanje na VIII. državnom natjecanju vatrogasaca Republike Hrvatske. Nuštarske vatrogasce, 26. rujna u Varaždinu, zastupat će ženska A i muška A ekipa.

Također, u nuštarskom vatrogasnom društvu u tijeku su i pripreme za 1. KUP DVD-a Nuštar, koji je najavljen za subotu, 2. listopada. Natjecanje će biti održano u kategorijama: pomladak muški i ženski, žene A, muški A, te žene B i muški B rođeni 2.12.1991. i stariji. Natjecat će se odjeljenja od šest članova: Z, S, V1, V2, C1, C2 po važećem pravilniku HVZ-a.

Pehari su osigurani za prva tri mjesta u svakoj kategoriji kao i prijelazni pehari za ukupne pobjednike kuša u muškoj i ženskoj kategoriji za odrasle.

Ekipe se trebaju prijaviti najkasnije do 30. rujna. 

Nastavi čitati

Zadnje objave

Aktualnoprije 1 sat

Plan objave natječaja iz Programa ruralnog razvoja do kraja 2021. godine

Do kraja 2021. godine Ministarstvo poljoprivrede nastavlja s dodjelom bespovratnih sredstava iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014....

Aktualnoprije 2 sata

61-godišnjak smrtno stradao u prometnoj nesreći

Danas u 16,40 sati na cesti između Vrbanje i Otoka dogodila se prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom. 61-godišnji vozač...

Vijestiprije 3 sata

Četvrti poraz zaredom: BSK-Cibalia 1:0

U današnjoj utakmici SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa u Bijelom Brdu Cibalia je izgubila od domaćina BSK rezultatom 1:0. Cibalia je...

Aktualnoprije 3 sata

Nove medalje i pripreme za državno natjecanje te 1. KUP DVD-a Nuštar

DVD Nuštar nastupio je na 21. Memorijalom kupu “Franjo Divić” u organizaciji DVD Beravci. Mladež ženska odradila je odličnu vježbu te...

Aktualnoprije 4 sata

Nasilje nad ženama najčešće se događa u obiteljskoj zajednici

U Hrvatskoj se svake godine 22. rujna obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, u spomen na tri ubijene...

Aktualnoprije 6 sati

Putničkim vlakom do Vukovara za 20, umjesto dosadašnjih 40 minuta

Kraće vrijeme putovanja i sigurnost prometovanja – zaključak je današnjeg Info dana u Vukovaru u čijem je središtu bila modernizacija...

Aktualnoprije 6 sati

Beroš: Covid potvrde uvode se zbog sigurnosti, a ne kažnjavanja

Ministar zdravstva Vili Beroš priopćio je danas  da se obveza posjedovanja Covid potvrde, koja će se početi primjenjivati u zdravstvenom...

Aktualnoprije 7 sati

U Hrvatskoj 1812 novozaraženih, umrlo je 13 osoba

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 1812 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlo je 13 osoba, izvijestio je...

Najčitanije