24 C
Vinkovci
Utorak, 30. svibnja 2023.

Trojica uhićena zbog ratnog zločina u Dalju

Više od autora

- vl promo-

Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Zbog sumnje da su 1991. i 1992. počinili ratni zločin protiv hrvatskog civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika na području Dalja, osječko-baranjska policija kazneno je prijavila četiri osumnjičenika, od kojih su trojica uhićena, a jedan je nedostupan hrvatskim vlastima.

Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 52-godišnjak, 61-godišnjak, 65-godišnjak i 70-godišnjak, kao zatvorski čuvari, kazneno su prijavljeni da su u razdoblju od listopada 1991. do lipnja 1992. godine u okupiranom Dalju, zatočili protupravno šestoricu hrvatskih civila i osmoricu hrvatskih branitelja, izvijestila je u srijedu Policijska uprava osječko-baranjska, a prenosi Hina. Tereti ih se da su ih tijekom zatočeništva teško fizički i psihički zlostavljali, čime su počinili kaznena djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva te ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika. Svi osumnjičenici, osim 65-godišnjaka, trenutno nedostupnog hrvatskim vlastima su uhićeni, a policija je osječkom Županijskom državnom odvjetništvu podnijela kaznene prijave.

Kriminalističko istraživanje proveli su službenici Odjela ratnih zločina PU osječko-baranjske su, u suradnji s osječkim Županijskim državnim odvjetništvom te Sigurnosno-obavještajnom agencijom (SOA), navode u policiji.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno