14 C
Vinkovci
Srijeda, 29. svibnja 2024.

U Beču otvorena izložba slika Zorana Šimunovića iz Nuštra

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Akademski slikar iz Nuštra i kustos Gradskog muzeja Vukovar Zoran Šimunović proširio je svoje djelovanje i izvan granica Lijepe Naše. Na prodajnoj izložbi u galeriji DISTRICKT4Art u Beču otvorena je njegova izložba „Je li astronautima potrebna umjetnost“.

„Za mene je osobno izazov izlagati moja djela ovdje u Beču, gradu svjetskih događaja likovne umjetnosti. Ovdje sam prvi put, prije dvije godine izlagao sam u Grazu“, rekao je Šimunović na otvorenju izložbe kojoj je nazočio i hrvatski veleposlanik u Austriji Daniel Glunčić. On je rekao kako je slikar Šimunović „svu svoju vedrinu i optimizam za oko izuzetno privlačnim koloritom i dopadljivim umjetničkim izričajem znalački prenio u ljepotu slika.

Šimunovićev cilj je promatračima njegovih djela ponuditi veliki format jer se kroz njega bolje umjetnički izražava, boju, pozitivu i vizualno uživanje. Pazi na kvalitetu i ne bavi se hiperprodukcijom, a uglavnom ne slika odjednom više od negdje tri do šest djela.„Glavna poruka moje bečke izložbe koju želim odaslati austrijskoj javnosti je da postoji nova generacija hrvatskih likovnih umjetnika, koji svojim radovima žele dokazati da vrijede i mogu čvrsto stajati rame uz rame s ostalim europskim autorima“, rekao je autor izložbe koja je izazvala veliko zanimanje austrijskih ljubitelja likovne umjetnosti, pa tako i same kustosice izložbe, galeristice Gisele Weissenbach koja je napomenula kako slike Zorana Šimunovića nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim.

Izložbu, koja ostaje otvorena do 14. listopada, otvorio je kolekcionar klasične moderne i hrvatske umjetnosti iz Beča Milan Krivda. Dakle, treba iskoristiti priliku, ući u bečki galerijski prostor DISTRICT4Art i uživati u ljepoti Šimunovićevih djela, ako već niste u mogućnosti odvojiti novac za neko od izloženih ulja na platnu, piše Večernji list.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno