13 C
Vinkovci
Nedjelja, 4. lipnja 2023.

U centru gradu podijeljeno tisuću porcija ribe i krumpira

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Već tradicionalna podjela posnog obroka pred blagdan Uskrsa održana je danas u pješačkoj zoni. Na meniju su i ovoga puta bili riba i krumpir za čiju su se pripremu pobrinuli budući kuhari, učenici vinkovačke strukovne škole.

„Riba je odlična, ovaj put su dobro pogodili i sve je baš onako kako volim. Porcija je dostao obilna pa će mi biti dovoljna i ta jedna”, rekao nam je Dragutin dok je u društvu svoje obitelji uživao u pečenim giricama i kuhanom krumpiru, poželjevši nam Sretan Uskrs i ugodne blagdane. Jedan je on od tisuću građana za koliko je u centru grada bilo spremno porcija, a za podjelu su se pobrinuli Grad Vinkovci, Nezavisni sindikat DZZP Vinkovci i Srednja strukovna škola Vinkovci, uz potporu vinkovačkih poduzeća.

Vinkovčana danas nije nedostajalo. O tome nam je najbolje posvjedočila učenica Iva Ištvan koja je sudjelovala u podjeli obroka. „Svi su pohrlili pa nam je malo strka, ali dobro je, ima dovoljno i bit će za sve. Porcije su obilne, Vinkovčani su zadovoljni”, istaknula je Iva dodavši kako su s pripremom počeli prije tri dana.


„Lijepa gesta, svaka čast gradonačelniku i vrijednom osoblju. Jedino što mislim da bi ovako nešto trebalo biti svakih 14 dana, a ne jednom ili dvaput godišnje”, dodao je jedan od građana.

U podjeli posnih obroka sudjelovao je i gradonačelnik Ivan Bosančić. Rekao je kako je lijepo što su naši sugrađani to prihvatili jer to je ono što čini naše blagdane tako lijepima i važnima. „Kada smo svi zajedno, kada se družimo, kada razgovaramo i dijelimo tople riječi – mislim da to blagdane čini blagdanima. Sretan Uskrs svima. Najbolje i najljepše ga je provesti u društvu svoje obitelji i prijatelja pa provedimo ovih nekoliko dana u miru, zajedništvu i ljubavi. Dajmo si priliku da nam ovaj Uskrs bude lijep”, poručio je Vinkovčanima gradonačelnik.

Stjepan Rožmarić iz Nezavisnog sindikata DZZP zaključio je kako nema ništa ljepše od ovakvog prizora zajedništva. Sunčan dan i dobra volja ljudi savršen su uvod u najveći kršćanski blagdan povodom kojega, istaknuo je Rožmarić, ponovno uveseljavaju ljude oko sebe, osobito one kojima je to najpotrebnije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno