10 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

U osnovnoj školi u Tovarniku uspješno realiziran projekt prevencije nasilja

Više od autora

- vl promo-

Proveden je kvalitetan projekt koji je inicirala Osnovna škola Antun Gustav Matoš u Tovarniku, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave vukovarsko-srijemske i predstavnicima Općine Tovarnik.

Policijska službenica za prevenciju iz Policijske uprave je danas u prostoru osnovne škole sudjelovala u provedbi projekta “Prevencija nasilničkog kriminaliteta i vandalizma, prevencija obiteljskog nasilja, sprječavanje nasilja nad ženama  i vršnjačkog nasilja, te izgradnja kulture nenasilja”. I ovom prigodom iz policije ističu da je sprječavanje nasilja i izgradnje kulture nenasilja vrlo bitno te da je i to velik korak prema postizanju cilja izgradnje kulture nenasilja među mladima.

Mališani iz osnovne škole su se predstavili svojim radovima jer su najviše istaknuli pojedine slogane projekta: „Nasilje je oružje slabih, a dobrota je oružje jakih“, Poštuj i voli, a ne udaraj da boli“ te „Ruke su za zagrljaje, a ne za nasilje“.


Vješta i učinkovita policijska službenica za prevenciju, Marina Bukal, je svojim pozamašnim znanjem iz tog područja provela interaktivnu edukativnu radionicu u sklopu nacionalnog preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“, usmjerenog na  sprječavanje različitih oblika nasilja među mladima i nasilja u obitelji, uz izgradnju kulture nenasilja i tolerancije.

Radionica je provedena s ciljem poticanja učenika na stvaranje pozitivnih stavova, koji su u skladu s pozitivnim vrijednostima društva u kojem žive te senzibiliziranja učenika na problem nasilja i nužnost njegovog prijavljivanja. Kroz zanimljivu prezentaciju i razgovor, učenici su naučili kakvi sve oblici nasilja postoje, gdje mogu potražiti zaštitu u slučaju da su i sami žrtve nasilja ili znaju nekog tko je žrtva nasilja te što sve policija poduzima kada dobije prijavu o nasilničkom ponašanju.

Na školskom igralištu, u isto vrijeme, bila je upriličena prezentacija opreme i tehnike koju policijski službenici koriste u svakodnevnom radu, a djeca su se ponovno radovala u pregledavanju te policijske opreme i vozila.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno