24 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 15. srpnja 2024.

U Otoku u ovoj godini rođeno 23 djece

Više od autora

- vl promo-

Grad Otok ima svoju uobičajenu tradiciju darivanja beba i njihovih roditelja u tjednu kada obilježavaju Dan grada, a to je još jedna od poticajnih mjera kako bi imali što više djece na svom području. Ukupno je na području Grada Otoka u ovoj godini rođeno 23 djece (14 Otok i 9 Komletinci) za koje je osigurano 23.000,00 eura, a danas je, po drugi put u ovoj godini, gradonačelnik Otoka i saborski zastupnik Josip Šarić primio 12 beba i njihovih roditelja. Tom prigodom istaknuo je kako je ovo za njega, kao gradonačelnika, najljepši prijem jer su mu u posjetu došli najmlađi sugrađani.

„Ovo je jedan u nizu naših programa koje radimo za demografsku obnovu i oporavak Grada Otoka. Sve ovo što radimo je dobar poticaj za roditelje, ali naravno nije presudno”, poručuje Josip Šarić i dodaje kako su u gradskoj upravi posebno ponosni na obitelj Andrin iz Komletinaca koji imaju devetero djece koja može biti poticaj mladim obiteljima da se ohrabre i da imaju dijete više. Kad su djeca u pitanju, pokazatelji u Otoku pozitivni su jer je dječji vrtić danas prepun.

U Otoku imaju jedan, prema riječima gradonačelnika Šarića, teški i slatki problem, a to je da 40-ero djece čeka na smještaj u vrtić, a otočki vrtić danas prima više od 140 djece.

„Ono što je i dobra vijest kad je u pitanju smještaj djece, kako onih u jaslicama, tako i onih nešto starijih, je to da ove godine krećemo s projektiranjem i nadamo se kako ćemo nagodinu svjedočiti izgradnji dječjeg vrtića u Komletincima s kojim ćemo, vjerujem dugoročno, riješiti taj problem. Sve ovo što radimo radimo za ostanak i opstanak mladih ljudi i vjerujem kako je ovo na neki način motiv za mlade obitelji koje su privremeno odselili iz Otoka, da se vrate u svoje rodno mjesto i rodni grad jer nema nigdje ljepšeg života nego u mjestu gdje si rođen”, poručio je gradonačelnik Otoka.

U obitelji Nikolić Pavle je drugo dijete, a njegova mama Marijana rekla je kako svaka financijska pomoć dobro dođe te će dobivena sredstva potrošiti na tekuće svakodnevne troškove.

Majka Sofije, prvog djeteta u obitelji Rugašević, dodaje kako će im potpora od 700 eura puno značiti. „Bebama svašta treba, od najmanjih sitnica do onih većih koje smo osigurali uglavnom ranije. Veseli nas projekt izgradnje vrtića u Komletincima, to je jedna jako lijepa vijest i nadamo se da će uskoro i zaživjeti”, rekla je Sanela Rugašević na prijemu kod gradonačelnika u Otoku.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno