9 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

U sastavu reprezentacije Hrvatske su i tri predstavnika naše županije

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Više od tisuću natjecatelja iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, zemalja u kojima su ovih dana završile Sportske igre mladih, od 16. do 19. kolovoza družit će se i natjecati na međunarodnim Plazma Sportskim igrama mladih. Među njima će biti i predstavnici Vukovarsko-srijemske županije.

Split danas postaje domaćin velike međunarodne završnice Plazma Sportskih igara mladih. Pravo na sudjelovanje ostvarili su najbolji na državnim završnicama, a mladi sportaši natjecat će se u 10 različitih disciplina.

U sastavu reprezentacije Hrvatske na međunarodnim Plazma Sportskim igrama mladih nastupit će i troje predstavnika Vukovarsko-srijemske županije: Rukometni klub Ivan iz Mikanovaca u disciplini rukomet, Ante Kolak iz Stolnoteniskog kluba Cibalia Vinkovci u disciplini stolni tenis te Vladimir Grubić, učenik OŠ Nikola Tesla Mirkovci u utrci na 60 metara.

Članovi RK-a Ivan Mikanovci, godište 2008. i mlađi, do prvog mjesta u Hrvatskoj i plasmana na međunarodnu završnicu došli su pobjedom u zanimljivoj finalnoj utakmici u kojoj su slavili protiv ekipe Ličani iz Gospića rezultatom 23:14. Suvereno su vladali terenom cijelo natjecanje te se zasluženo na kraju okitili zlatom.

U Splitu će ovoga tjedna biti i mladi Ante Kolak koji je osvojio drugo mjesto u kategoriji dječaka 2007. godište i mlađi. U napetom finalu izgubio je od Luke Tepeša iz Dugog Sela, no to ga nije spriječilo da se plasira na međunarodnu razinu.

Srebrna medalja pripala je i mladom Vladimiru Grubiću u kategoriji atletika, u utrci na 60 metara i to za 2011. godište i mlađi. Od njega je brži bio samo Patrik Tošić iz Zagreba pa će i Vladimir predstavljati našu županiju na međunarodnoj završnici u Splitu.

Svima želimo puno sreće i uspjeha!

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno