17 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. svibnja 2024.

U utorak u knjižnici Noć knjige, stiže i Danijela Martinović

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Prvi put u novoj zgradi vinkovačke knjižnice u utorak, 23. travnja, bit će održana 13. po redu Noć knjige, manifestacija koja u središte svojeg interesa stavlja djela, njihove tvorce i čitatelje, organizirana u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige.

Noć knjige traje od 2012. godine, a cilj joj je pokrenuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige. Time su se vodili i u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci u kojoj sve počinje u 19 sati, službenim otvorenjem i Sajmom knjige na kojemu će posjetitelji od izlagača moći kupiti knjige po promotivnim cijenama.

“Za naše najmlađe pokrenuli smo igru “Proces”, detektivsku igru povodom 100. obljetnice smrti Franza Kafke. Imat ćemo i brojne goste među kojima su Cody McClain s knjigom “Propuh, Papuče i Punica”, Robert Perišić predstavit će “Brod za Issu”, a stižu nam i blogerica Alis Marić te pjevačica Danijela Martinović koja će predstaviti knjigu “Tuširanje duše”. Na odjelu multimedije ćemo otkrivati svijet tehnologije i zabave, 3D printanja, Playstation, a na dječjem odjelu čeka nas klaun Darko s medinim pričama”, više o sadržaju rekla nam je ravnateljica Vedrana Lugić.


Bit će tu i kreativne radionice “Strašno simpa jezive priče” te “Stojim i pričam” u kojoj će korisnici uz pomoć virtualnih naočala posjetiti Vukovarsko-srijemsku županiju. Na odjelu za mlade organiziran je maraton društvenih igara “U word”, a najmlađe čeka društvena igra “Čovječe ne spavaj”. Sve će završiti projekcijom filma “Adam”.

“Pozivam sve da dođu jer novi prostor nam je omogućio da ponudimo veliku lepezu usluga kojom promoviramo čitanje, igru i druženje. Zaista će biti za svakoga po nešto”, poziva ravnateljica i podsjeća da pratite službene stranice Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci gdje možete pronaći sve potrebne informacije o ovoj jedinstvenoj noći.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno