21 C
Vinkovci
Petak, 12. travnja 2024.

U županijske ceste u 2022. uloženo gotovo četiri milijuna eura

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Uprava za ceste Vukovarsko-srijemske županije trenutno skrbi o 623 kilometra cesta u koje je prošle godine uloženo 3,93 milijuna eura, što čini 82% ukupno ostvarenih prihoda usmjerenih na ulaganja u ceste na području naše županije.

Najveći dio sredstava, 2,22 milijuna eura, utrošen je za održavanje županijskih i lokalnih cesta. U redovno održavanje uloženo je 1,96 milijuna, a u okviru projekata izvanrednog održavanja utrošeno je 0,24 milijuna eura. Znatan dio izvanrednog održavanja, 0,16 milijuna eura, odnosi se na izvođenje radova na cesti Mohovo – Lovas te postavljanje zaštitne ograde i prometne signalizacije u Rokovcima.

Preostala sredstva usmjerena su na izradu prometnih elaborata za potrebe dopune prometne signalizacije na županijskim i lokalnim cestama te sanaciju semafora u Iloku. Programom građenja, modernizacije i rekonstrukcije županijskih i lokalnih cesta realizirano je 1,19 milijuna eura, a najviše je utrošeno na izgradnju dijela 3. faze ceste Otok – Bošnjaci, 0,53 milijuna. Za nastavak rekonstrukcije raskrižja u kružni tok u Bogdanovcima, drugu fazu izgradnje na dionici I. od naselja Prkovci do mosta na kanalu Bitulja i izgradnju propusta na kanalu Vidor uloženo je 0,64 milijuna eura.Za sufinanciranje i financiranje cesta na području županije izdvojeno je 0,53 milijuna eura od čega je najviše utrošeno za financiranje nerazvrstanih cesta na području Vinkovaca i Vukovara, oko 0,43 milijuna. Suradnjom s općinom Andrijaševci u izgradnju biciklističke staze igrađenje parkirališta uloženo je 0,11 milijuna eura.

„Pregledom rada i postignuća u 2022. godini možemo utvrditi ostvarenje naših strateških ciljeva te uspješnu poslovnu godinu. Utvrđeni prioriteti kroz održavanja županijskih i lokalnih cesta za 2023. ukazuju na nastavak uspješnog poslovanja. Prihodi poslovanja planirani su u iznosu 4,8 milijuna od čega se 3,95 odnosi na ulaganja u cestovnu infrastrukturu”, poručili su iz ŽUC-a te posebno istaknuli značajne projekte: Nastavak 3. faze izgradnje dijela ceste Otok – Bošnjaci; Rekonstrukcija  III. dionice kroz Babinu Gredu; Rekonstrukcija I. dionice ceste Stari Jankovci – Novi Jankovci; Rekonstrukcija dionice od Mikluševaca do Čakovaca, a u planu je i završetak investicijskih projekata iz 2022. godine.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno