Umjetnica čarobnih ruku: moji radovi nastaju preko noći

0
1341
- Reklama -

Njezin hobi je svestran, bavi se svime što je vezano za likovnu umjetnost, a svaki rad je unikatan i izrađen s puno ljubavi. Magdalena Prljević krije se iza jedne lijepe priče pod nazivom Magy’sMagic, a ime je to koje bi svakako trebali zapamtiti jer svojim posebnim kreacijama donosi veselje u vaše domove i na vaše zabave.

Da je kreativna duša, Magdalena je znala od malih nogu jer sve što je radila bilo je povezano s umjetnošću. Zato je, nakon što je završila srednju školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Osijeku, upisala Akademiju za umjetnost i kulturu u Osijeku i trenutno završava diplomski rad iz slikarstva. Kako kaže, likovna umjetnost je njezina ljubav od koje se ne odvaja, a u posljednje vrijeme tu ljubav živi i kroz brand Magy’sMagic.

„Moj hobi je svestran, nema jednog pravca u likovnoj umjetnosti. Mogu reći da se bavim svime što je vezano za likovnu umjetnost, od izrade nakita, restauracije i izrade namještaja, slikarstva, fotografije, aranžiranja i scenografije do uređivanja interijera. Trenutno sam fokusirana na izradu personaliziranih natpisa, ukrasnih bočica, kutija i raznih dekoracija za sve prigode“, pojasnila je Magdalena, Ivankovčanka koja s mužem i djetetom trenutno živi u Novom Selu. Ističe i kako njezini radovi uglavnom nastaju preko noći kada beba spava,no to joj je relaksacija i vrijeme samo za nju: „Kada voliš ono što radiš ništa nije teško, pa tako i neprospavane noći“, dodala je.

Magdalena je jedna od onih koji su uporni i koji znaju da će im se trud jednom isplatiti. Zato je otvorila Facebook stranicu Magy’sMagic kako bi svi mogli vidjeti što radi, a ono što je u sada trendu su personalizirana imena koja oduševljavaju mališane.

„Povratne informacije su pozitivne i pohvalne, zadovoljni su kvalitetom i brzinom, a posebno što je svako ime unikatno, napravljeno samo za njih“, ističe ona te dodaje kako je za izradu jednog imena potrebno i do 6 sati. Svako ime prvo nastaje skiciranjem na stirodur. Ručno se izrezuje pomoću žice, koja se pod visokim naponom zagrije i topi stirodur. Slijedi brušenje brusnim papirom, a zadnji dio procesa je bojanje i stavljanje šljokica.

Daljnji planovi unjezinom radu su, kako kaže, završetak diplomskog rada i otvaranje obrta za što se nada da će se dogoditi uskoro. „To mi je neostvareni san o kojemu već dugo maštam“, rekla je Magdalena.