18 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Umjetnici HDLU-a Vinkovci na kolonijama u Privlaci i Otoku

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U sklopu manifestacije “Dani Ivana Domca” u Privlaci u subotu 18. svibnja održana je tradicionalna jednodnevna likovna kolonija HDLU-a Vinkovci. Nakon posjeta grobu slikara Ivana Domca umjetnici su na imanju Domac krenuli u stvaranje svojih radova.

Na likovnoj koloniji je sudjelovalo 11 umjetnika, svi članovi HDLU-a Vinkovci koji su stvorili 20 likovnih djela u tehnikama ulje na platnu, ulje na staklu, akril i suhi pastel. Uz uvijek prekrasan ambijent i opušteno druženje koje su omogućili načelnik Općine Privlaka Darko Galić i Ilija Domac uz obitelj, imanjem se širila prekrasna tamburaška glazba, a umjetnicima su se pridružila i djeca koja su stvorila nekoliko vlastitih radova.

Tradicionalna likovna kolonija u Privlaci, kažu nam iz Hrvatskog društva likovnih umjetnika Vinkovci, tako je postala i ostala spoj slikarstva, glazbe, iskustva i mladosti te lijep kulturni događaj otvoren za javnost svaki put ostaje u lijepom sjećanju.

Sudjelovali su: Ivan Lončar – Žan, umjetnički voditelj i slikar, Goran Lukić, Šefik Kapetanović, Žana Erdelji, Zlatko Kokanović, Petar Avramović, Branko Bazina, Vladimir Voćanec, Stjepan Strmota, Anđelko Zgodić i Marko Lončar.


Dan poslije, umjetnici su sudjelovali na završnoj manifestaciji i dodjeli nagrada 31. Festivala glumca. Na Otočkim Virovima održana je likovna kolonija šest članova HDLU-a Vinkovci. Umjetnici su slikali u tehnikama ulje na platnu, akril te suhi pastel.

Cijeli događaj je bio na otvorenom uz Virove pod krošnjama drveća kako bi glumci, gosti Otočkih Virova mogli iz prve ruke vidjeti kako nastaju umjetnička djela. Nakon što su djela završena, izložena su na 11 štafelaja i tako uz glazbeni i glumački dio Festivala glumca isti je nadopunjen i s likovnim stvaralaštvom članova HDLU-a Vinkovci.

Slikali su Marko Lončar, umjetnički voditelj i slikar, Šefik Kapetanović, Vladimir Voćanec, Stjepan Strmota. Anđelko Zgodić i Ivan Lončar – Žan.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno