Nakon što su partnerskim odnosom oplemenili 23. Sajam zdravlja kako sadržajem, štandom tako i na pozornici, Art Club Vinkovci nastavio je s djelovanjem i po prvi put u Vinkovcima organizirao Art tjedan.

Kroz 10 umjetničkih događanja koja su bila raspoređena od 15. do 27. travnja druženja su obuhvatila uskrsne Art radionice Dječjeg vrtića “Bajka”, Osnovne škole Josipa Kozarca i Tehničke škole Ruđera Boškovića, trodnevnu likovnu kolonija Hrvatskog društva likovnih umjetnika Vinkovci, otvorenje samostalne izložbe Ivana Lončara – Žana “Ljubavi i sanje svetoga Franje”, izložbe ručno rađenih gitara Antuna Vukovića – Tunje, prvog susreta gitarista te večeri revolucionarne poezije koju su izvodili glumci gosti iz Slavonskog broda. Art Club, ističu, ovim se programima predstavio vinkovačkoj javnosti na najbolji način i jedino kako zna – umjetnošću koja je postala dostupna svima. Svi događaji bili su otvoreni za javnost, a organizatori Šima Jovanovac i Ivan Lončar – Žan zadovoljni su odazivom publike i druženjima na kojima umjetnici i publika nisu više dva odvojena svijeta. “Umjetnost se vratila u Vinkovce jer upravo je Art Club mjesto gdje stanuje umjetnost”, poručuju iz Kluba.

Art Club Vinkovci, podsjetimo, otvoren je početkom listopada prošle godine, a zamišljen je kao okupljalište interesnih skupina i pojedinaca koji se bave raznim umjetničkim smjerovima i uspješni su i priznati u svojoj profesiji. Klub je mjesto gdje će djeca mogu nešto naučiti, mladi glazbenici koji nemaju svoj, primjerice, klavir doći preko dana i vježbati, a zainteresirani mogu puno toga naučiti od starijih i iskusnijih. To je i mjesto gdje se održavaju komorna događanja od glazbenih do promocija knjiga, edukacijski seminari s aktualnim temama, glazbene, likovne, literarne, glumačke, novinarske i druge umjetničke radionice, likovne izložbe te razna predstavljanja.

Art Club djeluje u Ulici bana Jelačića 18, gdje su od jednog Vinkovčanina dobili zapušteni prostor u kući staroj više od sto godina, uz uvjet da ga urede. To su i učinili Šima Jovanovac, Ivan Lončar – Žan, Joža Mikulčić, Dragutin Zeljković – Cane i Zvonimir Čordašić, a od otvaranja na ovamo već je upriličen čitav niz različitih sadržaja uključujući i nedavni Art tjedan.