Foto: PPD Zagreb

Četvrtfinalna utakmica sa Zagrebom sada je već prošlost za vinkovačkog prvoligaša, a lijevi vanjski Spačve Marko Vignjević kratko je prokomentirao utakmicu u kojoj je PPD Zagreb pokazao svoju kvalitetu. „Ušli smo u utakmicu rame uz rame s njima, ali našom brzopletošću i lošom realizacijom u dobrim prilikama za gol, oni su se odvojili. Drugi dio otvorili smo dobro, igrali gol za gol, a sredinom drugog poluvremena dogodio se određeni pad u igri i otišli su na još veću prednost”, izjavio je Marko Vignjević i istaknuo kako je utakmica s aktualnim hrvatskim prvakom bila odlična generalka za ono što ih očekuje za vikend, a to je utakmica s Umagom.

Poslije pauze od mjesec dana, rukometaši se konačno vraćaju na parkete Paket24 Premijer lige. Tko pobijedi u međusobnom susretu, stvorit će veliku prednost, a svlada li Spačva svog sljedećeg protivnika na domaćem terenu napravit će ogroman iskorak prema gornjem dijelu lige za ostanak.

“Možda i najvažnija utakmica u cijeloj sezoni. Poznajemo ih, igrali smo već određeni broj utakmica s njima i sigurno je da smo izvukli pouke iz tih dvoboja. Sezona je takva da je ovo već treći put da prolazimo mini ciklus priprema i krećemo s natjecateljskim utakmicama”, navodi Vignjević. Spačva je prije prinudne stanke bila u dobrom ritmu, podignuli su svoju formu i počeli igrati onako kako svi, pa i oni sami, očekuju. Zadnja poruka Vignjevića uoči „odlučujuće” utakmice u ovoj sezoni glasi: „Vjerujem u sebe i svoje suigrače!”

Umag trenutno drži jednu poziciju ispred Spačve, četvrtu, ali ima i utakmicu više jer Spačva nije odigrala svoj susret s Dubrovnikom koji će biti odigran početkom lipnja. U 3. kolu lige za ostanak još se sastaju Bjelovar i Dubrovnik te Zamet i Gorica koja predvodi ekipe koje se bore za ostanak u prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi.