Foto: sportalo.hr

Kako smo već pisali slavonski sportski portal sportalo.hr čiji je idejni začetnik i osnivač Petar Čuljak pokrenuo je u ovo vrijeme epidemije koronavirusa, kada su zamrla sva sportska natjecanja, zanimljivu akciju odabira najbolje himne klubova Slavonije i Baranje.

Natjecanje koje je izazvalo nevjerojatan interes završilo je pobjedom vinkovačkog Dilja i himne “Mi smo Dilj”!

Čitavo natjecanje bilo je sjajno, u mnogim dvobojima odlučivalo je nekoliko glasova, a kako je natjecanje odmicalo tako se dizao ulog, himne su skupljale sve više glasova pa je kulminacija stigla u finalu gdje su Dilj i Dinamo potegnuli do nevjerojatnih 13 000 glasova, a Vinkovčani su slavili sa samo 200 razlile, za toliki broj glasova, minimalnom prednosti od 51:49%.

“Dilj je pobjednik, Dinamo će spakovati stvari i put Vinkovaca na prijateljski ogled, domaćin sprema zajednički objed, Sportalo donosi nagradu pobjedniku. A zapravo, pobjednici su skoro svi, osim onih nekoliko kronično ogorčenih koji nisu uspjeli shvatiti da je ovo samo zabava. Zašto su pobjednici? Zato što su u svim klubovima pokazali nevjerojatnu volju, . borbu, zajedništvo i ljubav prema svojim himnama, samim tim i klubovima. Na noge su digli sve od 7 do 77, pa i nešto više, bilo je tu neprospavanih noći, poziva i poruka doslovno na sve strane kugle zemaljske, raširili su se u par dana završnice brže od korone! Svaka čast svim sudionicima, bilo je ovo sjajno iskustvo, poslušali smo sjajne himne, odradili sjajnu promociju sporta i amaterskih klubova i radujemo se nekim novim natjecanjima. Stvorena su i neka nova sportska prijateljstva, neka nova rivalstva što je isto tako odlično. Dobili smo informaciju da smo još neke klubove motivirali da izrade svoje himne, i to je sjajna stvar.”, rekao je Petar Čuljak.

Ideja se izrodila od njihovog dragog prijatelja i povremenog suradnika inače jako dobrog nogometaša Vanje Kovača. Želja im je bila dati malo razonode ljudima u danima kada sporta uopće nema.

Himna Dilja snimljena je 2016. godine, tekst je napisao Dinko Glavaš, aranžman su odradili Luka Ivoš i Vladimir Andrić, ista trojka ju je i otpjevala a pridružio im se i Ivan Pokupić, dok je video djelo Ivana Gale.