3 C
Vinkovci
Četvrtak, 7. prosinca 2023.

Vinkovački planinari u misiji uređenja prostorija pozivaju na donaciju materijala

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Za aktivnosti Hrvatskog planinarskog društva Cibalae iz Vinkovaca veliki problem bio je nedostatak prostora pa su u pomoć priskočili gradski oci s raspoloživim na adresi Blok Vladimira Nazora 14.

„Grad Vinkovci prepoznao je naš rad i dodijelio nam prostor u Bloku Vladimira Nazora koji nije korišten više od dvadeset godina te je u jako zapuštenom stanju. Našli smo zajednički interes jer su gradonačelnik Bosančić i zamjenik Romić vidjeli u nama potencijal da možemo urediti taj prostor i da će on zaživjeti kao mjesto druženja svih građana koje okuplja ljubav prema planinarenju odnosno boravka u prirodi,” istaknuo je ovim povodom predsjednik Igor Nađ veliki zaljubljenik u svoj aktivni hobi.

Reference su dakako ozbiljan rad i svakodnevne aktivnosti te okupljanje sve većeg broja rekreativaca, zaljubljenika u prirodu, hodanje i planinarenje iz vikenda u vikend što u konačnici obuhvaća nove sadržaje i brigu za zdravljem Vinkovčana.

U tijeku je raščišćavanje šuta i građevinskog materijala zaostalog još iz vremena Domovinskog rata nakon sanacije okolnih stambenih objakata.

“Prostor je u jako lošem stanju, ali to nama ne smeta jer smo mi vrijedni ljudi i uredit ćemo ga, ali nam nedostaje sredstava za krajnje privođenje svrsi, ugodan i nesmetan boravak,” naglašava Nađ.Sada im je potreban građevinski materijal za krovno pokrivanje zbog prokišnjavanja, keramika za novi sanitarni čvor, podne obloge, nove instalacije vode i struje.

Ovim povodom pozivaju građane, a posebno poduzetnike da se uključe donacijom, najbolje u materijalu, a Grad će im, najavljuju, osigurati novu stolariju za prozore i vrata. Radne snage ne nedostaje jer od 200 članova u svakom trenutku imaju barem pedeset na raspolaganju za pomoći.

“Volio bih kada ga obnovimo da građani Vinkovaca prepoznaju naš prostor kao mjesto svakodnevnog druženja, informacija i potrebne edukacije za boravak u prirodi,” zaključuje predsjednik najaktivnijih vinkovačkih planinara i dobri duh Društva te najavljuje kako će radni dan biti rezerviran za edukacije, a vikendi već uobičajeno za planinarenje.

Radove po fazama duhovito komuniciraju na svojoj novoj internetskoj stranici www.hpdcibaliavinkovci.hr, osobnoj iskaznici ozbiljnog Društva.

Uvijek prvi u odzivu na humanitarne akcije, vjeruju, kako će sada kada je potrebno i oni naići na otvorena vrata i pomoć lokalne zajednice.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno