Grad Vinkovci će i ove godine sufinancirati troškove kupnje radnih bilježnica i ostalog radnog materijala učenicima osnovnih škola s područja grada Vinkovaca dodjelom vaučera u iznosu 500 kuna. Podjela će biti obavljena do kraja školske godine.
Pravo na sufinanciranje ostvaruje svaki učenik osnovne škole na području Grada Vinkovaca koji će u školskoj godini 2020./2021. upisati II. – VIII. razred i zajedno s jednim roditeljem/skrbnikom ima prebivalište u gradu Vinkovcima. Dio je to plana i programa usmjerenoga prema mladim obiteljima s djecom koje su, kako se naglašava, prioritet trenutne Gradske uprave.
U suradnji s osnovnim školama Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Vinkovaca već je definirao ovogodišnji popis za ostvarivanje prava na jednokratno sufinanciranje za učenike od II. do VIII. razreda, ističe pročelnica Andrea Vinković, a na njemu se nalazi 2.395 osnovnoškolaca kojima će do kraja školske godine biti podijeljeni vaučeri ukupne vrijednosti 1.197.500 kuna. Na žalost, trenutačno je na popisu 57 učenika manje nego lani kada ih je bilo 2.452, a za vaučere je iz proračuna izdvojeno 1.226.000 kuna.
Ipak, broj učenika koji će koristiti vaučere na kraju možda ipak bude nešto veći jer je još uvijek otvorena mogućnost za predaju zahtjeva. Naime, iznimno se zahtjev za ostvarivanje prava na jednokratno sufinanciranje troškova kupnje radnih bilježnica i ostalog radnog materijala može podnijeti i nakon predviđenog roka, 30. svibnja, u slučaju naknadnog upisa ili iz drugih isključivo opravdanih razloga, a najkasnije do 11. rujna 2020. godine.
“Podjelu vaučera učenicima koji se nalaze na popisu obavit ćemo do kraja školske godine tako da svi tijekom ljeta mogu nabaviti radne bilježnice i ono što im je potrebno od pribora. Što se pak tiče prvih razreda osnovnih škola u školskoj godini 2020./2021. oni ostvaruju pravo na jednokratnu novčanu naknadu u iznosu od 1.000 kuna, a taj postupak bit će proveden s početkom nove školske godine. Isto vrijedi i za učenike prvih razreda srednje škole, koji također ostvaruju pravo na novčanu naknadu u iznosu od 1.000 kuna”, ističe Andrea Vinković.