- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

U rodnoj kući Lavoslava Ružičke održana je završna konferencija EU projekta „Priprema dokumentacije za izgradnju Ekonomske škole Vukovar“. Kako je rečeno na konferenciji projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a njegova vrijednost iznosi 2,7 milijuna kuna.

Završetkom ovog projekta ispunjen je preduvjet za projekt izgradnje i opremanje nove, moderne i energetski učinkovite zgrade Ekonomske škole sa trodijelnom sportskom dvoranom kao i za unaprjeđenje kvalitete obrazovanja i društvenog sadržaja grada Vukovara. Projekt izgradnje Ekonomske škole Vukovar sada je spreman za provedbu, raspisivanje javne nabave i izvođenje radova. Buduća zgrada Ekonomske škole pored specijaliziranih učionica sadržavati će i trodijelnu sportsku dvoranu te vanjska igrališta.

Ukupna površina škole iznosi 4.300, a dvorane 2.300 kvadrata. Kapacitet nove Ekonomske škole, koja će se nalaziti iza toplane kod naselja Olajnica, je 480 učenika. Očekuje se kako će za izgradnju škole, od dana uvođenja u radove, biti potrebno od 2 do 2,5 godina.