Foto: Mudri brk promo
Lovorka Sršen novo je ime na hrvatskoj kantautorskoj sceni. Iako je već glazbenim znalcima poznata po suradnji s bendovima Kensington Lima, Yo Soy Tu Madre i Nan DeSKA?!, s pjesmom Delta se po prvi put predstavlja kao samostalna glazbenica.
Glazbu za singl potpisuje Josip Radić, poznatiji kao dio Valentina Boškovića i frontmen benda Kensington Lima, tekst sama Lovorka, a produkciju jedan od najboljih producenata mlađe generacije, Jere Šešelja.
“Delta je mala posveta mom djetinjstvu i kraju u kojem sam odrasla, gdje sada provodim ljeta s obitelji. Simpatično mi je što je to prva pjesma koju sam ikada napisala i koja govori o mojim prvim sjećanjima, a onda je slučajno postala i prva pjesma koju je Josip uglazbio te prvi samostalni singl. Za muziku je uvijek dobro da je neka delta u pitanju – nekoga zapadne Mississippi, a nekoga Neretva. Volim Americanu, a imam i suradnike koji imaju sličan glazbeni senzibilitet, tako da možemo reći da iz toga dolazi najviše utjecaja ali stvaramo ne razmišljajući o žanrovima, pa kud nas odnese”, rekla je Lovorka.
Mudri Brk je izrazito ponosan što je ova sjajna i talentirana glazbenica odlučila odabrati naš mikro label za izgradnju svoje karijere i tako se pridružila vrhunskim i probranim izvođačima kao što su Irena Žilić, Valentino Bošković, Neon Wife i Struja Svijesti.
“Bilo mi je jako stalo da spot zaista prikazuje lokacije iz mojih uspomena tako da je sniman u blizini mjesta Blace u dolini Neretve koja je čarobna”, objasnila je Lovorka. Redatelj spota je talentirani Benjamin Strike, koji s Lukom Vidovićem iz pocket palme stvara sjajan projekt “Drop of Comfort Sessions”.