26 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

23. Mikrofonija u ozračju Tamburaškog sastava Đeram

Više od autora

- vl promo-

Zadnji dan u mjesecu svibnju bio je na Radio Vinkovcima u znaku 23. Mikrofonije i virtuoza na čistom i sjajnom zvuku tambure uživo.

Rođenje ovog veselog sastava datira još iz 1993., a koji sve do danas „čuva izvorni slavonski izričaj i čistu tamburašku glazbu“, kaže vokal Danko Drobnjak. Članovi sastava su svestrani, ali svakako vesela ekipa. To su: najmlađi, ali i najnoviji član Davor Golubičić iz Vrbanje, prima i vokal, Dalibor Gabud Gale, bas i tekstopisac, veseljak Ivan Colarić Cole, kontra, najstariji član po stažu Jura Jozinović, basprim i vokal te neizostavan dio veselog i uigranog benda Danko Drobnjak.


Pjesmom „Još nas ima“ otvorili su 23. Mikrofoniju, ali i stavili točku na pandemiju. „Ova pjesma je svojevrsni odgovor na nesretnu koronu i sve što nas je zadesilo u tom vremenu“, kaže frontmen. Na repertoaru se našlo i dizalica, ali i onih sjetnih spuštalica. Svakoj smo se jednako veselili jer uz milozvučne note, pravi su to majstori slavonske zabave. „Što se tiče slaganja repertoara vodimo računa da bude malo sjetnih pjesma pa veselih da ne umorimo naše slušateljstvo. Najljepše tamburaške pjesme, nažalost su tužne“, zaključuje Drobnjak.

F:facebook Tamburaški sastav Đeram

Od samih početaka pa do sada izmjenjivala su se imena, a naši gosti su se tako prisjetili i spomenuli čika Marka Škore, čika Omrčanina – Bernarda Omrčanina, Ivana Vukovića, Darka Domaćinovića, ekipe koja je započela priču Tamburaškog sastava Đeram u Vinkovcima. „Osim promjene članova, tamburaška nit vodilja je uvijek ostala ista. Ponosni smo što već 30 godina postojimo“, dodaje Danko s ponosom.

Na popisu imaju preko 30 autorskih pjesama i tri albuma, a valjalo bi istaknuti i slavuja Željka Piperkovića Pipeta koji je u sastavu proveo 25 godina. „Autori su različiti. Dečki su prije radili s pokojnim Stipom Bogutovcem, a u zadnje vrijeme glazbu i aranžmane radi vinkovčanin Marko Bertić. Naš kolega Dalibor Gabud napisao je zadnju pjesmu s kojom ćemo se predstaviti na Festivalu šokačke pisme u Županji. Specifična pjesma, sjetna i tužna, posvećena pokojnom prijatelju, ali i za sve kolege tamburaše s kojima smo svirali, a nisu više s nama“, rekao je Danko za kraj.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno