22 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. srpnja 2024.

Zabavna interakcija za edukaciju školaraca o osnovnom poznavanju prometnih pravila

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Policijska uprava vukovarsko-srijemska u suradnji s HAK-om i RODA-om na križanju Ulice H.D. Genschera i Duge ulice u Vinkovcima provodi preventivnu aktivnost „Sigurno u prometu”. Kroz zabavnu interakciju namijenjenoj školskoj djeci policija i suradnici educirali su i ohrabrili djecu da na postavljenom poligonu pokažu poznavanje prometnih pravila, uočene nepravilne radnje odmah isprave te usvoje najvažnija pravila sigurnog kretanja kroz promet, na putu od kuće do škole.

Na preventivnoj aktivnosti sudjelovali su i učenici prvog razreda Osnovne Škole Ivan Goran Kovačić u pratnji svojih učiteljica i ravnatelja. „Danas smo došli ovdje naučiti prelaziti preko semafora. Ako je zeleno na semaforu, možemo prijeći, a ako je crveno moramo stajati. Kad nema semafora, moramo gledati lijevo i desno”, rekla nam je 7-godišnja Barbara. Simpatična Elena još je dodala da ima „zločestih vozača” i zbog njih se mora puno paziti kad se prelazi cesta.

Uz poseban simulator za rotaciju vozila, djeca i odrasli mogli su na zoran način naučiti o važnosti korištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje, koju su simulirali članovi HAK-a kao i o pravilnom postavljanju auto sjedalica u vozilu. Edukacija i podsjećanje na osnovna pravila sigurnog kretanja u prometu, odgovornu uporabu sigurnog pojasa za vrijeme vožnje te pravilnog prevoženja djece u auto sjedalicama sastavni su dio korisnih savjeta koje policija, institucije i udruge posvećene radu na zaštiti djece u prometu uobičajeno nastoje intenzivirati početkom svake školske godine pa tako i ove. „Pozivamo sve građane i posjetitelje Vinkovačkih jeseni da se pridruže ovoj preventivnoj aktivnosti policije i partnera kako bismo zajedno upozorili sve sudionike u prometu kako su školarci ponovno na prometnicama”, izdvojio je policijski službenik.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno