15 C
Vinkovci
Petak, 2. lipnja 2023.

Zbog prijetnje smrću policija otkrila arsenal oružja u kući na vukovarskom području

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Jučer, 25. siječnja policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Prijetnja i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske.

Naime, kako je osumnjičenik prijetio smrću drugom muškarcu, temeljem naloga obavljene su pretrage doma i drugih prostorija na vukovarskom području koje koristi osumnjičenik te su oduzeti jedna ručna bomba, jedna automatska puška i jedan spremnik automatske puške s 20 komada streljiva.

Nadležnom državnom odvjetništvu policija je protiv osumnjičenika dostavila odgovarajuću kaznenu prijavu za kaznena djela Prijetnja i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, navodi se u priopćenju za javnost.

Dodajmo ovome kako su, od 19. do 26. siječnja 2023. godine, policijski službenici protueksplozijske zaštite Policijske uprave vukovarsko-srijemske postupali u šest dojava o dragovoljnoj predaji minsko-eksplozivnih sredstava.


Policijski službenici su sa šest lokacija na siguran način izuzeli ukupno 13 ručnih bombi, jednu tromblonsku trenutnu minu, dva pištolja, 25 komada vježbovno elektro – detonatorskih kapisli, jednu automatsku pušku, pet spremnika za automatsku pušku i 411 komada streljiva raznovrsnih kalibara.

Predano oružje, streljivo i eksplozivna sredstva preuzeli su djelatnici protueksplozijske zaštite i pohranili u skladište Policijske uprave do uništenja.

Akcija „Manje oružja, manje tragedija“ još uvijek traje u kojoj pozivaju građane, koji još uvijek u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje i eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave i predaju policiji.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno