9 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Zeko razveselio naše najmlađe, Mario Ižaković najbolji u uskrsnoj utrci

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Turistička zajednica grada Vinkovca i ove je godine organizirala prigodni program za blagdan Uskrsa koji je održan danas u pješačkoj zoni u centru grada. Veseli mališani i njihovi roditelji uživali su u divnom proljetnom danu ispunjenom poklonima, ali i zanimljivom utrkom.

Suncem okupana pješačka zona bila je danas poprište zanimljivih događaja koje je okupilo Vinkovčane i Vinkovčanke svih uzrasta. Već tradicionalno u organizaciji Turističke zajednice grada Vinkovaca, uskrsni zec obradovao je one najmlađe te ih darivao slatkim darovima. Posebno veselje je to bilo, a naš zeko uistinu je znao kako animirati svu tu dječicu koja su ga pratila u stopu.

“Zadaća zeke je animirati djecu. Ovo je već 4. put da na ovaj način obilježavamo Uskrs i već smo ušli u tradiciju. Ponovno imamo druženje zeke s našim najmanjim, najslađim i najdražim Vinkovčanima, a počastit ću ih s bombončićima i čokoladicama. Družit ćemo se, veseliti i smijati, no ove godine imamo iznenađenje i za roditelje, tako da će se djeca moći smijati zgodama i nezgodama svojih roditelja koje će se odraziti na našem poligonu“, rekao nam je uskrsni zeko.

Kada je rekao iznenađenje, naš zeko zapravo je mislio na uskrsnu utrku. Ovo je bila prva takva organizirana utrka i okupila je nekoliko odvažnih roditelja koji su snage odmjerili u nošenju jajeta u žlici. Cilj je bio prvi završiti poligon s balonima, s još jednim jako važnim zadatkom – da jaje ostane čitavo. Najuspješniji je bio Mario Ižaković koji je uz još tri najbrža natjecatelja primio zahvalnicu i prigodne poklone. Poklone je uručila Martina Matković, direktorica Turističke zajednice grada Vinkovaca, koja je ovom prilikom istaknula:

“Turistička zajednica je obilježavanje Uskrsa započela prije četiri godine s ukrasima učenika osnovnih škola, kojima ovim putem zahvaljujem na prepoznavanju ove naše inicijative. Svake godine nas dočeka i zeko u pješačkoj zoni koji zabavlja djecu i animira ih, a to se pokazalo iznimno zanimljivo i djeci i roditeljima. Ove godine smo malo promijenili obilježavanje Uskrsa. Zbog radova u gradskom parku nije ga moguće ukrasiti radovima učenika osnovnih škola, pa smo ostvarili novu suradnju s Poljoprivrednom školom. Učenici i profesori su se zaista potrudili i jako lijepo ukrasili prostor ispred Turističkog ureda. Ovaj događaj se svake godine mora razvijati, pa smo odlučili uključiti i roditelje. U suradnji s našim zecom smo organizirali utrku nošenja jajeta u žlici kako bismo ih skupili, razveselili i nasmijali“.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno