15 C
Vinkovci
Subota, 21. svibnja 2022.

Žene koje vole lov, šumu i skrb o divljači

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr
Uz nekoliko lovačkih društava koje čine isključivo muškarci lovci, pri Lovačkom savezu Vukovarsko-srijemske županije djeluje i Lovačko društvo “Slavonske lovkinje” koje okuplja lovkinje – žene koje vole šumu, skrbiti o divljači i lov. Društvo postoji od srpnja 2014. godine, a okuplja lovkinje iz Korođa, Gunje, Bapske, Cerne, Črnkovaca, Jarmine, Zagreba, Retkovaca i Antina.

Većina njih ima i svoju matičnu lovačku udrugu, gdje su aktivne članice i sudjeluju u svim aktivnostima kao i muškarci, od radnih akcija, obveznih lovova na štetnike do natjecanja u gađanju na glinene golubove i kuhanju čobanca. Ipak, osnovale su svoju udrugu kako bi se bolje predstavile kao lovkinje te da bi se družile i ugodno provodile vrijeme u prirodi. “Sada kad smo udružene, prije ćemo dobiti pozive na velike damske međunarodne lovove koje organiziraju naše prijateljske udruge iz inozemstva. Imamo dobru suradnju sa Slovenijom, Mađarskom, Slovačkom i Srbijom”, istaknula je blagajnica Ljiljana Kolarec i dodala kako je tako došlo do ideje o organiziranju 1. međunarodnog lova Slavonskih lovkinja koji je održan od 23. do 25. studenoga u Bapskoj i Iloku. Bila je to velika i zahtjevna organizacija jer kroz te dane bilo je četrdesetak lovkinja koje su sudjelovale u lovu.

Otvoreni su za prijam novih članica jer, kako kaže Kolarec, zajedno mogu čuda napraviti. Iako Društvo nema svoje lovište, nije isključeno da se ove marljive i ambiciozne lovkinje upuste i u osnivanje svoga lovišta.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno