12 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Zlatne plakete u Slovačkoj za Darka Krajinovića i Dragoljuba Savanovića

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Aero klub “Fenix” Cerić sudjelovao je na 14. Otvorenom prvenstvu Slovačke u maketarstvu 24. veljače u Rimavskoj Soboti u organizaciji IPMS Slovačka.

Natjecalo se oko 150 sudionika iz Hrvatske, Italije, Mađarske, Češke, Poljske i Grčke s izloženih preko 400 maketa u natjecateljskoj konkurenciji.

U okviru manifestacije održana je izložba RC modela automobila, kamiona, gusjeničara i vojnih vozila, kao i prezentacija povijesnih uniformi, naoružanja i opreme slovačke vojske.


Konkurencija, i juniorska i seniorska, ističu u “Fenixu”, bila je izuzetno jaka što dokazuje kvalitetu ovog natjecanja. Njihov tim činili su seniori: Darko Krajinović, Mato Rapčan, Dragoljub Savanović, Edi Krajinović i Damir Kuterovac, a u juniorskoj konkurenciji sudjelovao je Damjan Krajinović, te su se natjecali sa 17 maketa u 8 kategorija.

Rezultati su bili odlični. Darko Krajinović osvojio je zlatnu plaketu za maketu zrakoplova He-162 Salamander u mjerilu 1/32, a Dragoljub Savanović zlatnu plaketu za brod RMS Titanic u mjerilu 1/200. Odličan je to početak natjecateljske sezone za naš klub“, ističu u AK “Fenix” Cerić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno