14 C
Vinkovci
Petak, 23. veljače 2024.

Županija podupire male poduzetnike – prijavite se!

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Vukovarsko-srijemska županija objavila je Javni poziv za dodjelu potpora za razvoj i unapređenje poslovanja gospodarskih subjekata na području Vukovarsko-srijemske županije za 2021. godinu u ukupnoj planiranoj vrijednosti od 450.000,00 kuna.

Pravo na potporu imaju poduzetnici, obrti te ostali subjekti kategorizirani sukladno Zakonu o poticanju razvoja malog gospodarstva, a koji se svrstavaju u mikro, male i srednje subjekte sa sjedištem na području Vukovarsko-srijemske županije.

Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom programu/projektu je 5.000,00 kuna , a najveći 25.000,00 kuna.Prihvatljive aktivnosti odnosno troškovi su: nabava alata, strojeva, postrojenja i opreme, mjernih i kontrolnih uređaja i instrumenata, izgradnja/dogradnja, adaptacija, opremanje poslovnog/proizvodnog prostora, najam/zakup štanda ili sajamske kućice, nabava računalne opreme i računalnih programa i licenciranja, izrada i nadogradnja web stranica i ulaganje u razvoj novih tehnologija i istraživanje tržišta, kreiranje brenda, dizajniranje proizvoda, izrada promotivnih materijala i ostalih marketinških aktivnosti, razvoj prototipova i novih proizvoda; poticanje razvoja inovativnih rješenje u poslovanju, zaštita i upravljanje intelektualnim vlasništvom, troškovi uvođenja i implementacije sustava upravljanja kvalitetom i (re)certificiranje sukladnosti vlastitih proizvoda prema hrvatskim i europskim normama i smjernicama, edukativne aktivnosti te troškovi vezani uz najam prostora i drugi neposredni troškovi vezani uz prostor za održavanje edukacije; troškovi predavača, polaganje stručnih i majstorskih ispita, kotizacija za sudjelovanje na pojedinim radionicama, seminarima, konferencijama i slično.

Javni poziv je otvoren do 31. listopada 2021. godine, odnosno do utroška sredstava planiranih u županijskom proračunu za navedenu namjenu.

Sve ostale informacije vezane uz ovaj Javni poziv (uvjeti za dodjelu potpora, potrebna dokumentacija itd.) dostupne su u Upravnom odjel za gospodarstvo i održivi razvoj Vukovarsko-srijemske županije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno